Serangan di Sri Lanka: Pamarentah ngalarang nu ngagem of niqab nu

Ilustrasi ngeunaan hiji awéwé maké niqab nu.
Ilustrasi ngeunaan hiji awéwé maké niqab nu. - Philippe HUGUEN / AFP
réstriksi: The ukuran dicokot ku Présidén, wajib asupkeun kana gaya on Senén.

A minggu sanggeus serangan Easter ku gerilyawan Islamist Sri Lankapamaréntah geus ngalakukeun "ukuran". Presiden Maithripala Sirisena ceuk Minggu nu veils raray-ngawengku Islam anu kiwari ngalarang.

kaputusan dibawa ka "mastikeun kaamanan Nasional "nurutkeun kana pernyataan ti kapersidenan kana. "Hiji No kedah nyumputkeun beungeutna kana ngahesekeun idéntifikasi. "

10% tina Islam di Sri Lanka

Kapala kaayaan geus dipake kakuatan darurat na nyandak ukuran ieu, nu nyokot efek Senén. sabtu minggu ieu, sababaraha clerics Muslim geus ngaluarkeun panggero pikeun awéwé Muslim, advising aranjeunna henteu nutupan rupa maranéhanana pikeun sieun provoking backlash a. The sabtu minggu tina 20 na 21 April, sababaraha serangan diklaim ku organisasi Nagara Islam ngabogaan Pati 253 di Sri Lanka.

Dina Sri Lanka, nu populasina is utamana Budha. Muslim ngagambarkeun ngeunaan 10% tina 21 juta. Ngan sajumlah leutik awéwé maké niqab nuPaling mukmin anu Liberals.

sumber:

https://www.20minutes.fr/monde/2506911-20190429-sri-lanka-gouvernement-interdit-port-niqab-apres-sanglants-attentats-paques