Guru tangtangan pamaréntah dina tingkat pendidikan di DRC

CTUALITE.CD ngaliwatan Journal du Citoyen (JDC) patepung jeung sababaraha guru Fakultas Institute of Élmu Komunikasi (IFASIC) dina kasempetan tina Poé Nasional sohor pangajaran nu 30 April. Kalobaannana deplore tingkat pendidikan di Républik Démokratik Kongo (DRC).

guru ieu rék pamaréntah nyandak léngkah perlu ngaronjatkeun kualitas bahan di lembaga atikan béda.

« The manajemén guru ku kolotna mayar guru akuntabel ka kolot. Lamun pamaréntah éta ukuran pikeun ngaronjatkeun kaayaan gaji guru, éta bakal ngabantu pisan. Universitas giliran lembaga komersial nu dibales kahadean ka bidder pangluhurna paduli tingkatan. konsekuensi nu mangrupa kurangna tinimbangan lulusan kami di lemahna séjén "Nyebutkeun Rombau Kassongo, sirah tina gawé keur IFASIC.

« Poé Atikan Nasional is the time pikeun urang nanya Sunan Gunung Djati ngeunaan tingkat urang salaku guru. Kusabab geus tingkat peserta didik ragrag. Urang kedah marios dasar, anu mangrupa ngomong, atikan primér. Ogé guru geus teu anéh hargana. Salaku kirang mayar, eta de-motivates kami. Ieu ogé kondusif pikeun korupsi kusabab guru paduli leuwih gain "Nyebutkeun Adelard Obul'Okwess.

« Geus tata cara diomongkeun kabiasaan murid saméméh kertas di kamar tangtu, eta ngabuktikeun yén tingkat pendidikan rendah. Ieu ngan saukur ngandung harti yén guru kudu dibayar ogé pikeun pangajaran kualitas hadé. Standar kudu reviewed. Teu saha anu tiasa sponsor sakola a. Rekrutmen kudu dilakukeun keur Pilihan guru "Nambahna Yves Kalykat.

Plamedie Mayamba

kategori