Kanada séjén dihukum pati di Cina: Ottawa "hariwang"

Pamarentah Kanada nyaeta "écés utamana prihatin" lamun hukuman pati ieu ditumpukeun dina salah sahiji Kawarganagaraan anak, dibuka Menteri Chrystia Freeland on datangna di pasamoan Kabinet isuk ieu.

Menteri Luar Kanada, Chrystia Freeland, laments kalimah pupusna Kanada sejen di Cina, reiterating jalan oposisi Kanada urang ka "kejem na kejam" hukuman.

Pamarentah Kanada nyaeta "écés utamana prihatin" lamun hukuman pati ieu ditumpukeun dina salah sahiji Kawarganagaraan na, manéhna dibuka datangna nya di pasamoan kabinét isuk ieu.

Manéhna ngaréaksikeun kanyataan yén pangadilan di Cina kidul ditumpukeun kalimah dina produksi Kanada tina hal methamphetamine ngalibetkeun genep asing. Nasional Kanada ieu diidentifikasi minangka "Fan Wei," tapi mah can écés lamun éta ngaran légal-Na.

kalimah maot ieu ditambahkeun kana eta dikaluarkeun dina Januari ngalawan

Robert Lloyd Schellenber, tapi ogé kana ditewak sarta ditahan di Canadians Michael Kovrig sarta Michael Spavor disangka tina anceman kaamanan nasional Cina.

Ieu lumangsung dina kontéks tina tegangan diplomatik seukeut antara dua nagara. Dina pamadegan loba analis, Beijing multiplies Ottawa ngalawan kalang pikeun ditewak tina Meng Wanzhou, pangluhurna ngamaréntahkeun Telecom buta Huawei.

The oposisi di Ottawa mencet pamaréntah Trudeau mun gancang nunjuk pangganti pikeun urut Duta John McCallum, anu ditémbongkeun panto ku perdana menteri dina Januari sanggeus commenting on cara ngagawe pangadilan patali Mme Meng.

Mentri Freeland bergegas kana rohangan rapat Déwan Para Mentri tanpa ngawalon hiji sual sabudeureun pengangkatan hiji duta anyar pikeun Cina, isuk ieu.

The canola konflik

Salian ieu carita hukum, anjeunna ogé muterkeun filigree sengketa dagang signifikan antara Kanada sareng Cina saprak Maret Beijing geus ditunda impor ti canola.

Pamimpin konservatif Andrew Scheer geus ngagero Perdana Mentri Trudeau mun nyarita nepi.

Dina konferensi pers kamari, manehna ngadesek pamaréntah pikeun berkas keluhan dagang formal ngalawan pamaréntah Cina sarta ngaku pembayaran ti bantuan keuangan mun produsén kapangaruhan ku kaayaan ieu.

Kantor Menteri Pertanian, Marie-Claude Bibeau, éta ieu dilaporkeun yén pengumuman tina santunan éta caket. Eta kudu dilakukeun kiwari atawa isukan, dilaporkeun pencét sekretaris na, Justine Lesage.

Sumber: https://www.lapresse.ca/actualites/national/201904/30/01-5224047-autre-canadien-condamne-a-mort-en-chine-ottawa-inquiet.php