Aljazair: Said Bouteflika, lanceukna teh urut Presiden, ditahan dua urut bos inpormasi

sumber Kaamanan nyebutkeun Said Bouteflika, lanceukna ngora urut Présidén Aljazair Abdelaziz Bouteflika, ditahan Sabtu dua urut huluna tina jasa rusiah.

pulisi Aljazair ditahan di lanceukna ngora urut Présidén Abdelaziz Bouteflika sarta ogé ditéwak éta umum Athmane Bachir, alias "Bashir", sarta Mohamed Mediène ceuk "Toufik", dua urut huluna tina jasa intelegensi, sumber kaamanan.

Said Bouteflika, anu geus lila disarankan kapala nagara, ieu dianggap pamimpin nyata tina eksekutif ti stroke nu lanceukna éta hiji mangsa di 2013.

"Hal ieu kacida dilombakeun di jalan," nunjuk nu susuratan urang di Algiers, Moncef Ait Kaci, "Jumaah kamari, jalma nungtut yen anjeunna jadi ditahan".

Sedengkeun pikeun Umum Mohamed Mediène, anjeunna ninggalkeun pos diangkat jadi kapala Aljazair Direktorat of Layanan Kaamanan (DSS) nu 2 April, nalika pengunduran diri ti Abdelaziz Bouteflika. The Kepala Staf Angkatan Darat, Ahmed Gaid Salah, kungsi nananyakeun dina minggu nu anyar dina plot dina Aljazair Na. Dina pertengahan April, anjeunna ngalaman "dibuka peringatan final" pikeun urut lulugu kecerdasan saha anjeunna dituduh "conspiring" pikeun "ngahalangan-krisis solusi".

Démonstran anu diala teh pengunduran diri ti Abdelaziz Bouteflika on April 2 nuluykeun pikeun ngumpulkeun unggal Jumaah paménta robah rezim.

Sumber: HTTPS: //www.france24.com/fr/20190504-algerie-said-bouteflika-arrestation-abdelaziz