Dina 10,6 miliar Disney sells diwariskeun Fox saluran olahraga

Disney ceuk Jumaah diobral ka 10,6 21 miliar tina diwariskeun saluran olahraga régional panebusan tina aset poko tina Grup Fox sarta buta hiburan sempet pledged ngajual.

acquirer mangrupa Sinclair Grup, salah sahiji palaku utama televisi lokal di Amérika Serikat, anu baris nyandak ngilikan stasiun nyepeng hak siaran lokal 42 tim ti liga utama di AS (NBA NFL, MLB na NHL).

Nurutkeun kana pernyataan dileupaskeun Jumaah, ensemble nu ngarékam omzet 3,8 milyar dina 2018.

Ieu saluran olahraga anu dianggap asset berharga, olahraga tetep salah sahiji ti saeutik program masih attracting pemirsa hirup.

"Kabiasaan Consumer geus robah," ngaku Chris Ripley, presiden Sinclair, ceuk dina pernyataan, tapi "lalajo olahraga hirup jeung informasi tetep tradisi rooted dina budaya urang."

Disney, nu geus hadir di olahraga televised, kungsi sapuk pikeun ngajual saluran pikeun meunang persetujuan ti Departemen AS tina Kaadilan ka redeem aset poko tina Grup Fox.

grup nu Burbank boga acan ka héd dina jaringan ranté 22ème, anu pangbadagna, Sumuhun Network, nu nyertakeun aréa New York sarta boga hak siaran lokal keur New York Yankees (baseball) jeung Brooklyn Nets (baskét) .

Numutkeun sababaraha media, stasiun kudu dijual ka konsorsium kaasup Sinclair tapi ogé klub ti New York Yankees jeung grup Amazon, pikeun ngeunaan 3,5 milyar.

Kalawan mangrupakeun akusisi ti aset utama Fox 71,3 milyar, kaasup iwal ranté nasional badag Fox sarta saluran warta Fox News, Disney janten grup mimiti média jeung dunya hiburan.

Artikel Sumber: https://www.france24.com/fr/20190504-disney-cede-chaines-sportives-heritees-fox-106-milliards-dollars