Ebola di DRC: WHO merlukeun jadi pinunjul dina vaksinasi - JeuneAfrique.com

A worker WHO administering hiji vaksin ngalawan Ebola Mangina, Républik Démokratik Kongo di Rebo, August 8 2018. © Al-Hajji Kudra Maliro / AP / SIPA

World Health Organization (WHO) Salasa nyebut paningkatan utama dina imunisasi Ebola di Républik Darbak Dénba, dimana épidédi nemati langkung ti rébu urang dina salapan bulan.

Leuwih jalma 111 000 geus divaksinasi. Di handap ieu mangrupakeun jalma anu kungsi kontak sareng gering atawa salah sahiji kontak-Na.

Tapi vaccinations ieu éta teu cukup pikeun nyegah virus Ebola tumuwuh di wewengkon nu DRC geus katandangan kerawanan. "Jumlah kasus anyar (Ebola) terus naek, dina bagian kusababTina ngulang insiden telenges anu mangaruhan kamampuh tim pikeun ngaidentipikasi sarta nyieun puseur vaksinasi pikeun sakabéh jalma di résiko tina kaserang Ebola, "ceuk WHO dina hiji pernyataan.

Grup ahli WHO geus tungtungna dianjurkeun "pikeun ngamekarkeun populasi layak pikeun vaksinasi."

Ahli nyarankeun méré vaksin ka kontak tina penderita tapi oge warga lingkungan jeung desa mana kasus geus dilaporkeun dina poé 21 panungtungan.

Wabah Ebola ayeuna teh kasapuluh dirékam kana taneuh Congolese saprak 1976. Éta nu awon kadua sanggeus hiji nu pencét Afrika Kulon di 2014, anu dibunuh leuwih ti maotna 11 000 di Guinéa, Sierra Leone na Liberia utamana.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique