AS: Facebook dituduh diskriminasi dina iklan sasaran na

Sanggeus ngalakonan survey, Departemen AS of Perumahan mana Facebook di pangadilan. Pausahaan ieu dituduh diskriminasi dina distribusi advertisements. Hiji hakim kiwari kudu nganggap naha keluhan nu geus diyakinkeun. Ieu bakal jadi realisasi perang panjang.

Aya tilu taun website warta ProPublica wangsit yén alat ad targeting dijual ku Facebook transgressed hukum. Advertisers bisa milih panarima ti kampanye maranéhanana dumasar kana étnis, seksual atawa fisik.

Ieu genep bulan ka tukang Nagara Departemen AS of Perumahan sarta Pangwangunan Urban dibuka hiji panalungtikan kana amalan ieu. Facebook contona, ngamungkinkeun agén real estate ngaluarkeun panarima tina jalma non-Kristen of budaya Hispanik atanapi museurkeun aksés ditumpurkeun.

Aya sapuluh poé nepi ka ahir prosecutions hak sipil dina organisasi pertahanan AS, Facebook ngumumkeun parobahan. Jaringan sosial jangji hiji advertisements manajemén béda targeting minoritas sarta populasi ékonomis disadvantaged dina widang kiridit keur perumahan jeung pagawean.

Departemen AS of Perumahan geus Tapi mutuskeun neruskeun gugatan na. Lamun hakim hukum administratif percaya yén keluhan nu geus diyakinkeun, éta bisa maksa denda na pembayaran ti santunan.

Sumber: http://www.rfi.fr/ameriques/20190328-etats-unis-facebook-accuse-discrimination-publicites-ciblees