Angola: Salah sahiji katresna ti urut Présidén deui Santos nyebutkeun anjeunna "ngungsi" nagara

Hiji putri urut Presiden José Eduardo dos Santos, Welwitschia, pihak MP Kaputusan MPLA, ngawartoskeun pers Angolan geus "ngungsi" nagara sanggeus narima tindakan keur nyingsieunan, maranéhna ngomong, jasa rusiah.

"Kuring geus ngalaman ancaman ti Presiden ti grup parlemén sarta agén jasa rusiah," ceuk Welwitschia dos Santos, dipikawanoh Tchizé, dina surat audio ditujukan pikeun wartawan Angolan.

"Kuring ngungsi saprak maranéhna diculik hiji timbalan dina pesawat" dina Januari manéhna ceuk. Hiji anggota MPLA jeung urut menteri Présidén dos Santos, Manuel Antonio Rabelais, anu prosecuted pikeun embezzlement, ieu dicegah tina ninggalkeun Angola sakumaha anjeunna rék naek kapal on Lisbon.

The MPLA geus "ngusulkeun" Kemis pikeun numpurkeun amanat Welwitschia dos Santos, anu "geus ngaleuwihan periode 90 poé henteuna" nagara, nurutkeun surat ti Grup parleméntér sahiji Partai ka Présidén parlemén. Pisan kritis pamarentahan Presiden ayeuna João Lourenço, Welwitschia dos Santos dituduh nu MPLA of wanting "meunang leupas" tina dirina.

kosongna

Manehna teh ayeuna di Inggris, sakumaha satengah adi Isabel dos Santos, anu puteri cikal urut Presiden dianggap awéwé richest di Afrika. dimungkinkeun geus dipaliré sababaraha convocation panganyarna tina kaadilan Angolan dina Panalungtikan ngeunaan Mindahkeun curiga sakumaha manehna ngayakeun posisi CEO pausahaan minyak nasional Sonangol. Mun manehna balik ka Angola, manehna bisa ditahan.

Artikel Sumber: https://www.jeuneafrique.com/773505/politique/angola-une-des-filles-de-lex-president-dos-santos-affirme-avoir-fui-le-pays/