Vatikan: SK anyar Paus urang!

Vatikan Kota, Italia - Paus Francis dikaluarkeun dina Kemis hiji SK forcing pendeta Katholik di sabudeureun dunya pikeun mawa otoritas agama sagala nyiksa seksual hiji anggota Gareja ogé sagala usaha nutupan meta sapertos .

SK nu ogé hibah panyalindungan ka ringers ngageter sarta merlukeun sadayana dioceses tina Garéja Katolik pikeun nyetél sistem rahasia keur narima keluhan. prosedur panalungtikan awal ogé bakal ditetepkeun nalika tersangka téh atasan, uskup na cardinals misalna.

Préfek tina Jamaah keur uskup di Vatikan, Cardinal Marc Ouellet nyebutkeun yen Garéja teu tingali naha pamingpin ti pendeta kudu exempted tina aturan. Dina panempoan Na, ieu téh tanggung jawab profound.

Sumber: https://lactualite.com/actualites/le-vatican-decrete-lobligation-de-signaler-les-crimes-sexuels-dans-leglise/