NHS

gambar caption

Ed Henthorn ceuk ubar geus "robah hirup abdi"

Kolot urang ngora anu bunuh diri na penderita bisa mibanda kelamin nanya ka NHS eureun resep Accutane, ubar ngalawan jerawat.

Ed Henthorn ceuk ieu sempet ngabalukarkeun disfungsi erectile, psychosis jeung pikiran suicidal.

Sarta saurang lalaki anu nyangka yen putrana bunuh diri sanggeus nyokot ubar ceuk resiko "éta saukur teuing tinggi".

Produsén Roche ceuk "Jutaan pasien di sakuliah dunya geus benefited tina nyokot obat ieu."

"Geulis overwhelming"

"Sateuacan, Teu sangka katresna ... Tapi perasaan abdi, pikiran kuring geus layu," ceuk Ed Henthorn BBC, Victoria. program Derbyshire.

Anjeunna 19 taun nalika Anjeunna nyandak Accutane. Anjeunna ngajelaskeun jerawat diangkat jadi hampang tapi cukup parna mun rék ngubaran

Sanggeus tilu minggu anjeunna dimimitian ngalaman efek samping, kaasup leungitna energi jeung libido.

Lajeng anjeunna kagungan hiji cacakan.

"Éta naha kuring mutuskeun pikeun ngeureunkeun nyokot éta," kedalna. UK unggal taun.

Aktivis hoyong larangan on resep NHS, arguing yen efek samping pengkuh na hartosna yén resiko na outweigh mangpaatna.

Bapak Henthorn cenah masih ngalaman lima taun sanggeus éta dosis panungtungan.

Cenah eta dicegah anjeunna nepi ka rengse studi sarta ngudag karir. "19659005]" Kuring kungsi psychosis, gejala psychotic, pikiran suicidal. Ieu geulis overwhelming, "manehna ditambahkeun.

"Hirup abdi ayeuna teu pangalusna. Abdi ngan di imah. obat geus kesel hirup abdi. "

gambar caption

Derek Santang nyangka tamba teuing bahaya bisa prescribed dina NHS

Warnings ngeunaan depresi sarta efek samping jiwa séjénna geus ditambahkeun kana lambaran informasi tina 1998 narkoba.

Aya dua taun, peringatan anyar ieu ditambahkeun kana nunjukkeun yén sababaraha urang bakal jadi kapangaruhan ku masalah dina tahap ngumpulkeun atawa ngajaga hiji cacakan. Turunna libido.

Tapi Roche ceuk Roaccutane miboga efek samping - "sakumaha paling obat ... jutaan pasien di sakuliah dunya geus benefited tina nyokot obat ieu."

Anjeunna ditambahkeun: "Isotretinoin mangrupakeun resép ubar ngan sahingga ngan bisa dipaké aman di handapeun pengawasan sarta ngawaskeun professional kaséhatan mumpuni duly.

"Ku kituna, spesialis paling ngalaman tiasa penderita ikhtiar dina isu kaamanan penting pakait sareng isotretinoin".

Vérsi séjén tamba ieu dipasarkan ku Alliance.

Manehna ngomong manehna terus dievaluasi manfaat jeung resiko obat na.

Masalah "steadfast"

Mayoritas jalma anu butuh ubar boga pangalaman positif.

David Healy, profesor psikologi di Bangor Universitas, ceuk aya loba ubar lianna nu bisa mangaruhan kamampuh jalma pikeun mibanda kelamin.

Tapi dina masalah Roaccutane, anjeunna ditambahkeun, éta uninga kumaha masalah bisa jadi parna sarta panungtungan panjang. .

"Hal ieu kacida penting nu labél nu jelas nunjukkeun yén masalah ieu tiasa pengkuh tur maranéhna bisa ngan muncul saatos Anjeun ngeureunkeun nginum obat," ceuk anjeunna.

Awak persetujuan obat NHS, nice ngarencanakeun keur nyebarkeun tungtunan dina sagala perlakuan jerawat ku 2021 na cenah salawasna nyandak kana akun kasalametan obat di tungtunan na.

Copyright
Jesse Santang maot dina 2011

Putra Derek Jones, Jesse, dituturkeun dua kursus ngeunaan Roaccutane sarta efek samping ngalaman patali drive kelamin na.

Ieu dipingpin anjeunna nyandak Viagra, lami 24 taun. ] Survey coroner Jesse urang ngarékam vonis naratif. Na make Accutane teu dianggap faktor contributing.

Tapi Mr. Santang nyangka putrana bunuh diri.

Dina draf email kapanggih ku kolotna, Jesse wrote: "Accutane sigana geus robah saluran. pikiran kuring sarta kuring rupa pagawean awak.

"Kuring bieu bisa mawa sorangan pikeun ngetik nami lantaran hate eta jadi loba."

Jones, kawas aktivis sejenna pikir tamba teuing bahaya bisa prescribed. dina NHS.

"A minoritas miboga efek samping dahsyat anu mangaruhan hirupna," cenahna.

"Kudu urang ngan malire grup minoritas ieu? Jigana resiko anu saukur teuing tinggi. "

Roche: "produk informasi basis isotretinoin jelas nunjukkeun yén sababaraha pasien bisa ngalaman kaleungitan libido na haté parobahan, kaasup paningkatan dina depresi. "

Britania Panalungtikan Médis di 2010 geus teu ngadegkeun "observasi mangrupa résiko ngaronjat tina diri" sarta Badan Regulasi sahiji obat jeung produk kaséhatan [MHRA] menyimpulkan di 2014 ieu teu mungkin keur ngaidentipikasi hiji résiko ngaronjat signifikan tina gangguan jiwa. [19659005] studi kaamanan lumangsung di Éropa ogé sempet ngusulkeun yén ngabalukarkeun sarta pangaruh antara isotretinoin, disfungsi seksual sarta depresi éta kénéh teu jelas. - na tingali langkung carita urang ici .

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.bbc.co.uk/news/health-47952076