SpaceX kapaksa reureuh misi Starlink na deui, tapi pikeun alesan béda - BGR

Ngeureunkeun kuring lamun geus kadéngé ieu: SpaceX ngarencanakeun pikeun ngjalankeun runtuyan satelit komunikasi 60 tadi peuting, tapi manehna kapaksa ngaleupaskeun misi sarta ngusir dina titimangsa engké. Ieu sigana mah kudu neuteup akrab kusabab éta téh kahayang kajadian Rebo wengi terus wengi deui tukang .

reureuh Rebo wengi urang éta cuaca nu patali, ku maksimum kirang ti angin lampu idéal anu diwangun ku peluncuran hiji rokét utamana picilakaeun. SpaceX geus nyieun putusan katuhu sarta ditunda peluncuran sanggeus deadline sarua, tapi hal geus rubuh pikeun alesan sagemblengna béda.

SpaceX geus mutuskeun mupus peluncuran éta kusabab masalah jeung software anu ticking satelit. Ieu henteu dipikawanoh lamun masalah ieu kauninga atanapi lamun pausahaan ieu ngan sabagian prudent tapi SpaceX tweeted katerangan ringkes:

Nu sigana geulis lumrah, utamana tempo sadaya proyék Starlink pajeulit. Sanajan satelit 60 dina peluncuran tunggal mangrupa karya endah, SpaceX bakal butuh rébuan alat StarLink pikeun mastikeun operasi ditangtoskeun tina jaringan komunikasi anyar, nu hartina leuwih loba ngajalankeun kapayunna.

nu tweet announcing reureuh, teu saharita jandela cadangan peluncuran anu rencanana, sarta pausahaan kudu mastikeun yén sagala aya alusna pikeun software satelit saméméh program peluncuran mimiti Starlink deui.

SpaceX hayang écés meunang misi Starlink. dina taneuh, tapi hal anu penting anu sagalana jalan saperti nu diharapkeun nalika anjeun rék ngajalankeun puluhan pesawat ruang angkasa leutik di orbit Bumi. Lamun dumasar kana perkiraan kabur "ngeunaan hiji minggu", bisa kénéh nyangka ningali bahan StarLink nyandak kaluar méméh ahir bulan.

sumber gambar: SpaceX

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR