Huntu tanda dina létah: mun anjeun kedah salempang?

Urang pasti kajadian sakabeh sahenteuna sakali mun ngegel ibu urang ku kacilakaan. Sanajan mangrupa bagian tina awak urang anu tetep disumputkeun lolobana waktu, kaayaan basa, warna atawa sores canker sakapeung bisa nunjukkeun masalah kaséhatan kaayaan.

Huntu tanda dina létah: mun anjeun kedah salempang?wavebreakmedia / Shutterstock.com

The alur sakapeung katingali dina sisi létah anu hasil sering atawa konstanta tekanan (gesekan) tina huntu. Dina jalma anu basa éta leuwih badag batan rata-rata, éta mangrupakeun fenomena pisan umum sarta teu saperti bites kahaja, sampurna henteu aya rasa nyeri. Najan kitu, nalika merek ieu dipirig ku redness, lapisan mukus atawa teu ngarareunah, hal anu penting pikeun konsultasi dokter.

Huntu nandaan on létah: mun anjeun kedah salempang kasakit basa Geographic di awéwé?phugunfire / Shutterstock.com

Nalika salempang ngeunaan basa edges ditandaan ku huntu?

1. Inféksi, tatu atawa alergi

Radang bagian husus tina sungut mangrupa réaksi alam tujuanana pikeun inféksi, karuksakan jaringan, hiji allergen atawa kasakit kronis ti rohangan lisan. Roko ogé ngaronjatkeun risiko bareuh.

Huntu tanda dina létah: mun anjeun kedah salempang Tutup-up Of A raray Woman urang némbongkeun indung Her Beresih?Andrey_Popov / Shutterstock.com

Kurangna asupan oksigén salila saré geus katembong ku ingetan cairan, nu biasana ngakibatkeun bareuh sahiji jaringan dina sirah jeung / atawa sungut.

Huntu tanda dina létah: mun anjeun kedah salempang?Produksi Veres / Shutterstock.com

3. Kurangna vitamin, mineral atawa cai

Hiji basa ngabareuhan tiasa hasil tina kakurangan vitamin B, beusi, niacin jeung Riboflavin atawa kaayaan dehidrasi.

Huntu tanda dina létah: mun anjeun kedah salempang?Antonio Guillem / Shutterstock.com

4. Kalainan tina gabungan temporomandibular

A karusuhan nanaon ieu ngabalukarkeun huntu grinding dibaca: eta tiasa ngalahirkeun jadi watek goréng tunggal atawa gejala tina panyakit.

5. syndromes jeung panyakit séjénna

Hiji basa grooved ku gesekan huntu geus mindeng ditempo dina urang jeung sindrom Down 21, sindrom Apert, hypothyroidism, sarcoidosis, amyloidosis, TBC, sababaraha myeloma, tina proteinosis lipoid na neurofibromatosis, diantarana.

Huntu tanda dina létah: mun anjeun kedah salempang bikang pediatrician maké swab pikeun nyandak sampel ti tikoro hiji sabar urangZivica Kerkez / Shutterstock.com

Naon anu kudu dipigawé pikeun alleviate masalah?

Lamun hiji basa grooved mangrupa hasil tina watek biting, nyusu jero macana nya atanapi toél huntu nya sareng maranehna, geus cukup pikeun neuleuman ngadalikeun impulses ieu. Kana waktu, basa meunangkeun deui formulir alam na.

Sabalikna, lamun masalah ngabalukarkeun ngarareunah fisik na asalna tina diet goréng, coba ningali eta jeung dahar beuki pangan euyeub vitamin B12 jeung beusi. Ogé bakal alus pikeun ngaronjatkeun asupan anjeun legumes, Sayuran root (wortel, celeriac, parsnips, Beets) jeung cereals.

Huntu nandaan on létah: mun anjeun kedah salempang kasehatan lisan sampurna (meresihan létah)?hightowernrw / Shutterstock.com

Lamun tanda huntu on létah nunjukkeun hiji kasakit kaayaan, hijina hal mun geus utamina pikeun meunangkeun diagnosis ditangtoskeun ku konsultan dokter gigi Anjeun. Manggihan dina jangka waktu nu ngabalukarkeun gangguan ieu bakal mantuan mun curb atanapi halt sateuacanna ka ulah komplikasi hareup.

Kitu cenah, ulah salempang teuing gancang lolobana waktu, basa ditandaan ku huntu ulah nempatkeun kaséhatan Anjeun dina resiko. Kitu cenah, anjeun moal leungit nanaon neangan mécecin lamun gaduh mamang nanaon.

Dupi anjeun kantos katingal jalma tanda dina basa anjeun? Ngarasa Luncat ka bagikeun artikel ieu kalawan kulawarga anjeun sarta babaturan ngarah nyaho naon lamun ieu kajadian ka aranjeunna!


artikel ieu disadiakeun pikeun tujuan informasi wungkul. Ulah timer medicate na, naon masalahna, jigana konsultasi a panyadia kaséhatan Certified saméméh ngagunakeun informasi dibere dina artikel ieu. The redaksi Board teu ngajamin hasil na teu jawab tatu atanapi konsékuansi séjén hasilna tina pamakéan dina informasi disadiakeun dina artikel ieu.

Artikel ieu mimiti mucunghul FABIOSA.FR