"Investasi Cina di Afrika Kalér jeung Wétan Tengah geus jadi spektakuler"

Grup kaayaan Cina utama anu investasi beurat dina proyék infrastrucutres di dua wilayah ieu, Mesir di pikiran, decrypts columnist urang.

Diterbitkeun dinten di 11h47 waktu Maca 3 mnt.

Tombok artis ti pusat keuangan kahareup di sub urban Kairo, di mana ibukota anyar, dina Maret 2019, aya di jero konstruksi.
view artis urang sahiji puseur finansial hareup dina sub urban di Kairo, dimana modal anyar dina Maret 2019, sahandapeun konstruksi. Pedro Kosta Gomes / AFP

Babad. Urang kudu néangan taliti dina detil ngeunaan Investasi Cina mancanagara nyoba ngarti mana angin. Bari Cina bakal nyangkut dina perang ékonomi sajajalan jeung Amerika Serikat jeung manehna announces kalawan loba propaganda na internasional Punclut Utama hiji amplop nu anyar pikeun ngabiayaan Jalan Sutra, Cina Tracker algoritma tina Amérika perusahaan Institute jelas némbongkeun jalan nu bakal di Investasi di tengah Ageung.

Dina 2018, Investasi Cina urang luar watesna murag 110 miliar (98,5 milyar) dibandingkeun jeung taun saméméhna, bringing total investasi di 2018 dina pamadegan 2014-2015. Jumlah anggota "anyar Jalan Sutra" boga nice kanaékan unggal taun aliran investasi tetep stabil malah ku serelek signifikan dina 2018 saparapat panungtungan.

Baca ogé Cina-Afrika: "New Sutra Jalan ogé bakal militér"

A turunna umum, iwal hiji wewengkon: Afrika Kalér jeung Wétan Tengah anu anu diperlukeun, dina kecap tina ulama Afshin Molavi tina Institute John Hokins Amérika Serikat, saperti pasangan konci "Geoeconomic" Cina.

Dina 2018, MENA (Wétan Tengah jeung di Afrika Kalér) janten daerah kadua nu invests Beijing, balik Uni Éropa, kalawan 28,11 milyar. Simkuring nuju ngawangkong ngeunaan Investasi langsung luar "Sutra Jalan". Ku ngabandingkeun, Afrika sub-Sahara ditampi di 2018 salawasna 21,34 miliar investasi Cina. Dina tilu taun, tumuwuhna di wewengkon MENA nyaeta spektakuler. Ieu utamana investasi di infrastruktur ngaliwatan Grup kaayaan utama Cina. Tilu-suku indit ka Mesir, Uni Émirat Arab jeung Arab Saudi. Tilu nagara anu bagian tina naon ekonom nyauran "klub ti 20 milyar," nu urang geus ngomong, nagara anu narima leuwih ti 20 miliar investasi Cina dina lima belas taun ka tukang. Catetan ogé di klub ieu ayana Iran jeung Aljazair.

"Club of 20 milyar"

Di Mesir, eta utamana pangwangunan ibukota anyar jeung ambisius nu concentrates Investasi. Ieu mang pausahaan Cina anu ngawangun kota anyar ieu leuwih ti 6 000 58 hektar costing milyaran dollar. Éta Cina nu asalna paling untung jeung pangwangunan jaringan kareta antara Kairo sarta ibukota anyar ieu jeung wangunan distrik bisnis ku Cina State Konstruksi Téknik Corp (CSCEC) atanapi 21 jangkung , anu pangluhurna di Afrika, nu bakal cacah floors 85. Saperti proyék strategis pikeun Mesir pikeun Cina nu wishes pikeun ngumpulkeun peran na salaku pembina benua. A zone ékonomi husus sabudeureun Terusan Suez bakal ngalengkepan proyék Sino-Mesir mammoth ieu.

Baca ogé "Tanpa Cina, urang bakal moal geus ngagaduhan loba duit ka nagara deungeun"

Kusabab Beijing geus evidently dipikaharti pentingna strategis wewengkon ieu salaku duanana basa ekspor barang na ngaliwatan Port of Dubai na Terusan Suez, tapi utamana pikeun impor minyak sarta gas alam. impor Cina nu ngaronjatkeun dina laju ajeg keur lima taun ayeuna tebih exceeding konsumen AS, sarta nanaon kedah tangtangan bulimia emas hideung ieu asalna ti Teluk jeung Afrika. The gumantungna wewengkon MENA ka customer Cina utamina di balik dijelaskeun pentingna investasi Cina di infrastruktur régional.

Afshin Molavi ngira-ngira yén ékspor minyak ti wewengkon MENA salaku sakabeh Afrika masih bakal tumuwuh nepi ka Cina salaku aranjeunna ngurangan nuju Amerika jeung Eropa. The geopolitics tina minyak terus langsung investasi Cina ka Afrika jeung di Teluk. Sacara global, Investasi ieu lima kali leuwih gede dina sektor energi ti dina tatanén sarta dua puluh kali leuwih ti di kaséhatan. Dua séktor, kaasup Afrika hususna, geus acan sorely diperlukeun.

Sébastien Le Belzic geus dipasang di Cina saprak 2007. Anjeunna ngalir dina ramatloka Chinafrica. Majalah informasi dina Chinafrica na economies munculna.

Ngobrol atanapi ningali sadaya kontribusi

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/afrique/article/2019/05/22/l-investissement-de-la-chine-en-afrique-du-nord-et-au-moyen-orient-est-devenu-spectaculaire_5465512_3212.html?xtmc=afrique&xtcr=1