A resmi pulisi di San Fransisco ceuk hiji pilarian tina ngarep wartawan bisa geus dilanggar hukum California

wartawan bebas Bryan Carmody geus diala laporan rahasia pulisi ngandung émbaran ngeunaan maot dina bulan Pebruari teh bek Public of San Fransisco, Jeff Adachi. Carmody, 59 taun, nampik nyaritakeun otoritas kumaha anjeunna dicandak dokumén pamadegan dina April. Dina mangsa razia dina ngarep Carmody sababaraha minggu ka hareup perwira nyita komputer-Na, kaméra, telepon sarta notebooks.
Sababaraha poé sanggeus éta razia 10 Méi Témbal ceuk dina konferensi pers panalungtikan kriminal éta dijalankeun pikeun nangtukeun lamun Carmody éta hiji "pamilon aktif di komisi tina meta kriminal saluareun peran -na pikeun média. "

Sanajan komentar ieu, témbal Jumaah dikaluarkeun hiji pernyataan nu anjeunna affirmed yén mentri nungtut hiji "panalungtikan bebas tur teu kaditu teu kadieu dipigawé ku badan panalungtikan misah." Témbal dikedalkeun perhatian ngeunaan "kurangna karajinan tina penyidik ​​departemen dina néangan warrants pilarian tur perlakuan ditangtoskeun tina status Mr. Carmody salaku anggota media."

"Ieu diangkat patarosan penting ngeunaan penanganan kami tina hal ieu jeung sual naha hukum tameng California ieu dilanggar," berbunyi pernyataan ku témbal. Hukum on tameng nu ngajaga wartawan ngeunaan hina pikeun nampik nembongkeun sumber maranéhanana, nurutkeun Paguyuban Profesional Wartawan Kalér California .

pernyataan témbal urang ogé dituduhkeun yén Jurusan akuntabilitas pulisi pikeun nalungtik boh nawaran pilarian dieksekusi dina ngarep Carmody jeung publikasi laporan pulisi Adachi. Témbal ceuk departemen, handapeun pengawasan Komisi Pulisi San Fransisco ogé bakal marios protokol ngalibetkeun ahli media.

"Urang kudu ngalakukeun pakasaban hadé," ceuk témbal. "Wartawan jeung dulur di kota kami pantas hiji departemén pulisi anu bakal ngajaga hak-hak konstitusional sadaya".

Persatuan perwira Pulisi pamenta nu pengunduran diri Sby

Témbal ceuk panalungtikan geus ngagagas di paménta San Fransisco Walikota London Ras. walikota mimitina dirojong razia, tapi engké tweeted: ". Beuki kami diajar, anu kirang sigana luyu"

"A pencét bébas tur bebas muterkeun hiji peran krusial di masyarakat urang na urang kudu redouble usaha urang pikeun ngahargaan teu ngan hurup tina Shield hukum California, tapi ogé akal na," ceuk si breed 19 Méi

. Di San Fransisco, serangan ngalawan kabebasan pers jeung tina echoes autocracy
The San Fransisco Pulisi Association Patugas disebutna keur pengunduran diri Sby Sabtu lantaran organisasi cenahna geus maréntahkeun hiji panalungtikan kana Carmody na ayeuna nyoba buang ka aparat kapulisian anu dipigawé di razia "dina beus Decker ganda".

"The lulugu tina SFPD, William témbal, némbongkeun ka sadaya anggota SFPD, sarta ka sadaya San Franciscans, naon karakter-Na. Ieu démo pathetic, konservasi nyasabkeun jeung ngerakeun, putting ramo na kowtowing pulitik. Urang sadaya pantas hadé, "pernyataan nu maca.

Numutkeun pernyataan éta, témbal teu ngawartosan ka sersan anu ditandatanganan dina nawaran pilarian keur ngarep Carmody tina status diangkat jadi wartawan. pernyataan nu ogé dituduhkeun yén apology nu poà témbal urang "jelas dimaksudkeun pikeun ngahemat nyanghareupan salakina sarta nyandak tanggung jawab mreun nya".

"Eta kudu geuwat disimpen dina cuti administrasi pending hasil tina panalungtikan," berbunyi pernyataan éta. . "Angger, sakuduna muster kawani pikeun mundur sarta ogé".

Sarah Moon na Artemis CNN Moshtaghian nyumbang ka laporan ieu.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.cnn.com/2019/05/25/us/san-francisco-police-chief-journalist-raid/index.html