Uni Éropa di Brussel, nya éta waktu keur hungkul

Dua poé sanggeus dinten pamilihan panungtungan Éropa, dua kajadian pentingna anu dilaksanakeun dina Salasa di Brussel, mimiti di 10h Konferénsi Parlemén Éropa tina Presidents sahiji grup pulitik lajeng 18h30 hiji gempungan informal of Huluna of Amérika sarta tina pamaréntah EU. Tujuanana nya éta pikeun ngamimitian prosés janjian pikeun sagala rupa pajabat ti institusi Éropa tapi taun eta moal bisa jadi gampang nya éta lima taun ka tukang.

Éta DPRD Éropa nu muka acara on Salasa isuk jeung aya saeutik kasempetan nu fits gampang dina milih calon umum pikeun kapersidenan Komisi Éropa, ngalaporkeun nu susuratan urang di Brussel Piér Bénazet. Dina 2014 nu cukup payun anu diperlukeun pilihan Jean-Claude Juncker konservatif, tops daptar kampanye ngeunaan Partéi Rahayat Éropa. waktos ieu, nu konservatif anu sakali deui datang luhur tapi kaayaan Sigana radikal béda.

Aya munggaran kanyataan yen konservatif sarta Demokrat Sosial euweuh boga mayoritas anu diwenangkeun aranjeunna maksakeun pilihan maranéhanana jeung babagi jeung posisi utama na Presiden mimiti DPRD sorangan. Lajeng aya kanyataan yén calon ngarah tina Partéi Popular, anu Bavarian Manfred Weber henteu lumangsung jauh di wewengkon ngawasa yén konservatif anu daék ngeceskeun Jerman ti CDU / CSU éta ka handap ku ngalaporkeun ka 2014 polling Éropa.

SpitzenKandidaten: sarta pikeun sahanteuna

Kalawan hiji persamaan disarengan pajeulit pikeun ngajawab lantaran firstly nu greens sarta hususna Liberals jadi indispensable kana sagala mayoritas latihan, jeung Bréh sabab kapala nagara nu ngan wajib "mertimbangkeun hasil pamilu. "

Merkel kedah ngarojong calon Jerman tapi samping na Emmanuel Macron kacida alusna bisa nyobian nyorong Perancis Michel Barnier atawa daptar liberal, Dénmark urang Margrethe Vestager. Keur Presiden Perancis, pilihan Presiden hareup Komisi kedah ngeunteung kasaimbangan sakumaha DPRD nu anyar geus di operasi, konsultan na narima keur sakabéhna. Éta kirang nguntungkeun batan rektor Jerman mun sistem Spitzenkandidat,arguing nu sakuduna mah otomatis nerapkeun sanajan rupa caleg anu sah nurutkeun kana Elysee. Hiji sistem nu Angela Merkel geus reiterated komitmen na Senén, narima Présidén Kosta Rika, ngalaporkeun nu susuratan urang di Berlin Pascal Thibaut.

Emmanuel Macron consults

Emmanuel Macron ditampi di dinner panungtungan Senén wengi di Elysee kapala pamaréntah Spanyol, Pedro Sanchez, Tien Juara pamilu DS Éropa nagara-Na. Di beurang manehna bakal dahar beurang di Brussel
Pedro Sanchez deui, tapi ogé jeung menteri perdana Belgian Charles Michel, Walanda Tandaan Rutte sarta Portugis António Kosta. Mangka manéhna baris nyekel ceramah kalawan pamingpin grup Visegrad (Slowakia, Céko, Polandia, Hungaria), a stronghold tina camp nasionalis. Sateuacan nohonan Pupuhu Donald gading na Angela Merkel.

sumber: http://www.rfi.fr/europe/20190528-union-europeenne-bruxelles-heure-tractations-macron-commission