Iran: Donald Trump jaminan moal neangan robah rezim

Dina datangna ka Jepang, Présidén Americian diadopsi sunda conciliatory Senén 27 bisa nyanghareupan rising tegangan jeung Iran. Donald Trump ensures teu neangan robah rezim di Teheran.

« Nyaan pikir nu Iran hayang nyieun deal a. Sarta ngarasa éta pisan pinter sahijina. Sarta ngarasa éta hal nu bisa kajadian. Jeung kuring bakal cilaka Iran, Iran I rek ngomong "henteu pakarang nuklir". Simkuring gaduh masalah cukup ayeuna di dunya jeung pakarang nuklir, "pakarang euweuh nuklir pikeun Iran" "Said Présidén Trump percaya kamungkinan hiji perjangjian jeung Teheran.

« Sarta ngarasa urang ngahontal hiji perjangjian. Kuring yakin yén Iran boga poténsi ékonomi rongkah. Jeung Kaula ningali maju ka ngidinan ka balik deui ka hareup panggung tur némbongkeun urang. Kuring nyaho jadi loba Iranians sipatna jalma rongkah. Iran tiasa nagara gede. Jeung pamingpin sarua, urang ulah neangan robah rezim, ngan hayang jadi jelas. Keur naon urang rék aya nu aya euweuh pakarang nuklir "Anjeunna tos utamana ditambahkeun kana tungtung hiji gempungan jeung Perdana Mentri Jepang Shinzo Abe di Tokyo.

Donald Trump: "Kuring bakal cilaka Iran, Iran I rek ngomong" henteu pakarang nuklir ' " 27 / 05 / 2019 - RFIngadenge

Hiji pernyataan anu sigana janten panggero ti suku Shinzo Abe pikeun mediasi Jepang, ti Presiden AS stressed " hubungan nutup "Perdana Mentri Jepang jeung pamingpin Iran. Numutkeun laporan pencet, Abe intends mun pas buka Iran.

Tadi di poe eta, Presiden AS kungsi ngahontal kaluar mun Teheran, nyebutkeun Iran hayang yakin yén dialog misalna. " Mun aranjeunna hoyong ngobrol, urang gé ngobrol "Geus cenahna.

pernyataan ieu sumping salaku AS ngumumkeun deployment dina Méi 5 di Teluk operator pesawat, kapal perang, bom B-52 sarta batré rudal Patriot, anu panaséhat ka Kaamanan Nasional nu White House, John Bolton, citing " tanda disturbing of escalation "Teheran. Jeung Jumaah, May 24, Washington ngumumkeun deployment pasukan tambahan 1 500 di Wétan Tengah, citing " ancaman pengkuh "Pasukan Ngalawan AS ti" tingkat nu pangluhurna "Pamaréntah Iran. Teheran denounced " menace "Ka karapihan internasional.

Donald Trump boasted " intelijen "Kim Jong-un

Di Koréa Kalér, Donald TRMP disapu hiji masalah backhand leuwih duanana tés rudal pondok-rentang ku Pyongyang dina mimiti Méi. " Jalma di sabudeureun kuring pikir bisa jadi palanggaran anu (...) Naon atuh tingali abdi, nyaéta lalaki anu bisa jadi néangan keur narik perhatian ka dirina "Ceuk présidén AS ngeunaan pamimpin Korea North Kim Jong-un.

Donald Trump disebut pamimpin Korea Kalér salaku " bodo pisan pinter ". Anjeunna percaya yén Kim Jong-un " understands "Éta pakarang nuklir wungkul bisa mawa" hal goréng "Jeung nu nagara na ngabogaan" Poténsi ékonomi fenomenal "Ka garap.

sumber: http://www.rfi.fr/moyen-orient/20190527-iran-donald-trump-assure-pas-chercher-changement-regime