Présidén di Aljazair: dua geus nawar

Déwan Konstitusi geus nyieun Minggu ka deposit dua bentuk aplikasi pikeun 4 presiden nu dijadwalkeun Juli polling ditampik ku jalan na anu kabiasaan can kapanggih.

Minggu isuk, radio kaayaan tadi ceuk yén "aya aplikasi" geus Filed méméh deadline di tengah wengi Sabtu wengiSarta ngumumkeun ngayakeun dina poé rapat Déwan Konstitusi.

Salajengna, conto ieu kitu, ceuk dina pernyataan dikirim ka Agence Perancis-Presse gaduh "disimpen dina filing dua polder, nu 25 2019 Méi (Sabtu), di General Sekretariat na, ti Abdelhakim Hamadi jeung Hamid Touahri ". Duanana calon nu leres henteu dipikawanoh ka publik dina Aljazair.

Sapuluh poé ka diajar payil

Conto "aturan on validitas dua polder," ceuk. Nurutkeun kana hukum Panwaslu, mangsa ieu teu kudu ngaleuwihan sapuluh poé.

Numutkeun sababaraha media, Abdelhakim Hamadi sempet geus Filed hiji aplikasi pikeun pamilihan asalna dijadwalkeun pikeun April 18, anu geus ditunda tekanan raray ti jalan.

Nurutkeun kana resmi Piara agénsi warta, 77 file total candidature geus dikaluarkeun tina Departemen Interior di panempoan nu 4 Juli balik. Tapi ukur ngaran tilu leutik pihak anu diungkabkeun.

Kumpulan tanda tangan dijieun susah ku panolakan tina gerakan populér di pemilu ieu sareng nu di leuwih 400 walikota ngawaskeun pemilu. Leuwih ti éta, dua pihak anu kungsi ngumumkeun niat maranéhna pikeun bersaing kaluar tina ras.

Taya kapribadian utama boga masarakat awam formulir aplikasi tur euweuh pihak Kaputusan utama na oposisi geus bieu calon.

Daya arus jeung Présidén Interim Abdelkader Bensalah, ditunjuk 9 April ceuk maranéhna bakal lengket deadlines konstitusional: pemilihan of a sirah anyar kaayaan di 90 poé ti mimiti interim .