Sénat diadopsi hiji bil diralat ngatur restorasi tina Notre Dame di Paris

Sénator rék ka janten lembaga administrasi umum dina Departemen Kabudayaan, anu ensures ngalaksanakeun studi jeung karya.

Le Monde kalawan AFP Diterbitkeun dinten di 02h26

waktu Maca 3 mnt.

Notre Dame de Paris, nempo ti jero 15 Méi
Notre Dame de Paris, nempo ti jero 15 Méi Philippe Lopez / AP

Loba sénator geus nempatkeun dua cents maranéhna dina proyék restorasi katedral kami Lady of Paris, Ciciren ngalawan hiji proyék nu bakal jadi dilumangsungkeun dina rurusuhan. Dikawasa ku oposisi-wing katuhu, Sénat diliwatan ku acara tina leungeun, dina wengi tina Senén mun Salasa 28 29 Méi dina bacaan munggaran, téks sabudeureun réstoran ieu sanggeus ngabogaan éksténsif dirobah. Deputies jeung sénator ayeuna bakal nyobian satuju dina draf umum.

The geus diadopsi ku bil Majelis Nasional endorses bubuka dana nasional pikeun ngatur sumbangan ti individu, pausahaan atawa komunitas anu flocked langsung saatos seuneu nu ancur 15 April pigura jeung panah Landmark iconic ieu. Eta nyadiakeun keur paningkatan ti ngurangan pajak manglaku ka sumbangan swasta (dibikeun ka 75% dina wates of eur 1 000). Sénat geus dijadwalkeun deui lumaku ti 15 April moal ngahukum ka kontributor heula, bari téks aslina dibereskeun periode 16 31 April nepi ka bulan Désémber.

Baca ogé Notre Dame de Paris: a panerapan kontroversial diusulkeun pikeun catering ngaropéa

A kalénder presiden blasted

Bagian tina bil paling kontroversial empowers pamaréntah pikeun nyieun hiji urutan pikeun lembaga publik pikeun mastikeun ngalaksanakeun studi jeung karya. The sénator geus dicirikeun lembaga administrasi umum jeung ditempatkeun dina Departemen Kebudayaan. Menteri budaya Franck Riester ceuk pamaréntah sabenerna lumpat "Mending" ka lembaga publik, tapi stressed yén alat nu teu acan pareum. Tapi cenah eta lamun perlu, "Eta bakal umum nu [Jean-Louis]Georgelin anu bakal nyokot kapersidenan ".

Sarua artikel kontroversial authorizing pamaréntah pikeun waive aturan nu tangtu (perencanaan, lingkungan, pangwangunan, pelestarian warisan, ngayakeun publik) geus dihapus ku sénator ti panggung panitia, jeung idin ampir sadayana grup. "Sumuhun, urang balikkeun Notre Dame de Paris. Présidén diatur gol, 5 taun mangrupa deadline ambisius, proaktif (...). ieu tugas dihareupeun kami, kami pernah confound disadiakeun speed na rurusuhan "Ceuk menteri.

Kapala Nagara reiterated Jumaah yén jadwal nu irritates nu sénator ngeunaan on sagala bangku. "Ieu hukum keur nyieun kami Lady of Paris, moal kami Lady tina Elysee", Diserang Sosialis Sénator Daud Assouline (Paris), bari Peter Ouzoulias (mayoritas komunis ECRC, Hauts-de-Seine) evoked "Dispossession" penguasa kompeten "Dina ni'mat hiji alat dikawasa ti gempungan kaayaan pangluhurna".

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Notre Dame de Paris "Bobotoh teh tempat paling katingali teu ka rébuan situs di kotor sulking pariwisata kaayaan"

The rapporteur Alain Schmitz (Sénator of Yvelines, Republicans, LR) kapanggih "Absurd bisa dikonci dina taun 5 lamun sakuduna ngakibatkeun motong pelosok pakarangan". "Konstruksi bakal lepas sakuduna panungtungan", Dirojong di Kursi Panitia dina Budaya Catherine Morin-Desailly (Sénator centrist tina Seine-Maritim). "The ucapan presiden teu hukum", Lir ditegor teh Sénator ti Oise, Olivier Paccaud (LR), stressing yén"Rekonstruksi teu kaci lomba a".

Malikkeun "sami"

Ngalawan nasehat Pamaréntah, Sénat geus kaasup dina téks anu restorasi kudu satia ka "Tukang dipikawanoh kaayaan visual" tugu saméméh bencana, kaasup panah, nunjukkeun yén sanajan pamakéan bahan béda ti aslina kudu diyakinkeun. Ieu patepung jeung Socialists oposisi (PS), keur saha anjeunna "Nyaram sagala gesture arsitéktur saterusna". PS geus revived perdebatan nu dituturkeun pengumuman tina hiji kompetisi arsitéktur internasional mulangkeun panah.

Dina Jumaah, Bapak Macron assured yén situs éta "Dupi balikkeun hiji panah" katedral teh, nelepon kahayang na "Inventive rekonstruksi" teken on "Naon geus rengse Viollet-Le-Duc dina jangka waktu na"Nu sempet favored "A kombinasi tradisi jeung modernitas, a boldness hormat".

Dina Minggu, asumsina jadi "Konservatif" dina hal ieu, Walikota Paris Anne Hidalgo (PS) dikedalkeun "Nguntungkeun nu [Katedral]disimpen ka sami "Bari putting kumisan sual panah nu mana "Geus ditambahkeun dugi ke tehe abad ". "No indignity kedah beuratna dina ke tehe abad atawa Viollet-Le-Duc "Memohon ka sénator ngarah LR Bruno Retailleau (Loire).