Spanyol: Faking cocog pikeun footballers

Sababaraha pamaen Spanyol sareng urut pamaén ditéwak dina Salasa dina operasi ageung pikeun nampi, numutkeun kana otoritas, milu dina cocok-ngaropéa tingkat luhur.

"Ditéwak sabelas urang rencanana" diantarana tina "pensiunan pamaén bal kahiji pensiunan, aktivis division kadua, sanés présidén sareng eksekutif klub," nyatakeun pulisi. These people are accused of corruption, money laundering and belonging to an organized gang.

Sapuluh urang geus ditéwak jadi jauh, nurutkeun pulisi. Tangkilan ieu lumangsung di Huesca, Madrid, Malaga, Valladolid, A Coruña, sareng Ibiza. Kaadilan ngumumkeun mengkengkeun anu disebarkeun jalma dina 21 "anu patali jeung dunya maén bal sareng olah raga" sareng dina klub Huesca, 19e puat kamari Liga. Klub ieu diserbu, sakumaha dua olahraga betting usaha jeung genep imah pribadi, ceuk panguasa yudikatif Aragon, wewengkon Huesca (kalér-wétan), anu dina kaleng tina kasus.

Raul Bravo disangka

"Panalungtikan geus ngabuktikeun yén jalma-jalma anu kedah kajantenan ngusahakeun kasatujuan sareng pamuter pikeun ngagantungkeun sahanteuna tilu kaulinan tina bagean kahiji, kadua jeung katilu," wincikan pulisi.

Euweuhanna ngaran anu dileupas tapi nurutkeun sumber-sumber deukeut ka survai, Raul Bravo, mantanna internasional anu maén pikeun Real Madrid dina taun 2000, Mangrupa diantara jalma anu sasaran sahingga bakal dianggap kapala organisasi.

Di antara pamaén séjén atanapi urut pamaén ngalir, numutkeun ka sumber kasebut, Borja Fernandez, anu kakara réngsé karierna di Valladolid, Carlos Aranda, spent sababaraha klub di Liga, Samuel Ukuran Alonso, pamaén Leeds anu dipinjam musim ieu di Getafe, sareng Inigo Lopez Montana, Deportivo La Coruna.

Cocog curiga di Huesca

Sawatara pimpinan Huesca, kaasup Présidén Agustin Lasaosa, ogé prihatin, nurutkeun sumber-sumber ieu, sabab milu dina rigging kaulinan nalika klub Aragonese, kakara didegradasi sabada usum di golongan elit, aya divisi kadua.

Liga Spanyol (La Liga) satuju nyalira dina 2018 salah sahiji kompléks korupsi patali kana hiji patandingan dina 2018 antara Huesca jeung Gimnàstic of Tarragona anu kungsi menang 1 di 0. Gedé duit alungan ngiringan kacurigaan. Huesca parantos ngajamin naékna nalika "Nàstic" berjuang kanggo pangropéa na di bagean kadua.

Sababaraha rapat di Real Valladolid, diwanohkeun ka 2018 di bagean kahiji sareng nu dicekel saprak Séptémber ku Ronaldo Brasil, ogé disangka-manipulasi, dumasar kana sumber-sumber anu kedah dianggo.

"Tamat korupsi"

Nurutkeun aparat kapulisian, organisasi milih anu cocog sareng "langkung sae di awal atanapi ahir kajawaraan" sarta milih netepkeun jasa taruhan. Nyakitu kaptén tim targetna kahiji, sareng sakali rigging éta katampi, bayar para protagonis - dina kas - dua kali: saméméh pertandingan, teras saurna hasilna suksés.

"Ieu pisan nyeri sabab mangaruhan klub anu Abdi bogoh," ceuk Marca presiden La Liga Javier Tebas, saha éta présidén Huesca dina 1990 taun. "Tapi hal anu paling penting di kéngingkeun tungtung korupsi dina maén bal. "

Kasusana anu cocog kalayan patandingan lianna parantos kasebar di taun anyar-ayeuna di Spanyol, tapi rada sareng bagean handap.

Geus arrests di jaman baheula

Taun kamari, sahenteuna aya 20 urang ditéwak dina satuluyna ngalir ti organisasi anu dicétaan ku anu ngagunakeun tanker katilu atanapi kaempat pikeun nyudangkeun kaayaan pamaén di Cina anu sanésna taruhan, sapertos hukumanana atanapi juru huluna.

Keur mah di 2017 lima urang ngahubungkeun ka klub Eldening, di 3e division, geus ditewak, pihakna nyangka mitembeyan pertandingan 12-0 nu leungit ngalawan cagar FC Barcelona.

Ténis ogé paduli. Januari kamari, jaringan ngaropéa cocok, anu nyogok pamaén dina sirkuit ITF Futures na Challenger, kungsi dibongkar di Spanyol.