Liga Champions Afrika: hasil ahir final na bakal diulang dina taneuh nétral

Esperance Tunis parantos dibenerkeun akhir ahir di ahir ahir-buana anu janten kabagjaan.

Sél balik balik ti Liga Champions Afrika antara Esperance Tunis sareng Wydad Casablanca bakal tungtungna dibalikkeun saatos CAN-2019. Klub Maroko nampik pikeun ngeureunkeun cocok saatos ditantang kaputusan arbitrase.

Bakal dicandak ampir dua dinten tina rapat pikeun Konfederasi PABAR (CAF) mutuskeun, Rebo 5 Juni, nu fiasco tina balik ahir Liga Champions Football Afrika. Pertandingan, anu nempatkeun Espérance de Tunis sareng Wydad Casablanca dina garis Jumaah kamari, bakal dibéngkar lengkep saatos Bisa-2019ngumumkeun badan bola Afrika.

Putusan anu kedah mangtaun masihan sababaraha tegangan dina sisi Tunisia, sabab Esperance Tunis ngalungkeun Jumaah kamari, saatos rapat anu kaganggu dina menit maén 58e, sedengkeun Tunisia dipingpin 1 ka 0 1-1 saarah). Klub ieu geus diajarkeun yén anjeunna henteu daék eureun di dinya.

Témbongkeun gambar on Twitter

Miharep Tunisia 💯

@ESTuniscom

Putusan pikeun balesan deui mulang dina taneuh nétral henteu ditarima. éta bakal nyita.

Final éta teu bisa réngsé sakumaha pamaén Wydad nampik balik deui ka buruan nalika aranjeunna mencetak gawang anu pamustunganana henteu diaksir ku wasit Gambian Gassama. Pamaén Maroko ditanya lalaki ka hideung yén anjeunna konsultasi dina bantuan video (VAR), dina hawa.

Hukuman ganda pikeun ES Tunis

Saatos sajam satengah anu ngaganggur, tungtung pertandingan ahirna dipareuman tanpa game sanggeus dihanca sarta ES Tunisia nampi piala juara, ka stupor umum.

Ieu putusan pikeun mundur mulang pamungkas, anu langkung saé dina taneuh nétral, kituna katarima salaku hukuman ganda pikeun ngarojong Esperance Tunisia. Sababaraha, anu ngumpul di Paris di payun tempat dimana aya panitia Pelaksana CAF, "dikedalkeun ambek maranéhanana," wartoskeun susuratan husus kami Benoît Perrochais, anu ogé dicatet yén pulisi parisi lumangsungna "sababaraha jet gas cimata" pikeun ngagentos sumanget.

Iwal rebound sejen ku lajeng, balik balik Liga Champions Afrika ieu parantos bersejarah bakal diputer saatos 19 Juli, saprak ahir Piala Afrika tina Bangsa bakal lumangsung dina tanggal eta.

Témbongkeun gambar on Twitter

Patrick Juillard

@PatrickJuillard

La @CAF_Online megatkeun pikeun mundur mulang ahir Liga Champions dina taneuh nétral. Hiji kaputusan questionable, anu nangtukeun a precedent bahaya, ganjaran kabiasaan unsporting tur ngaku ide anu geus nyebar tina kapersidenan dina pangaruh.