Bumi langka: strategi otot Washington jeung moal gumantung kana Cina

Administrasi AS Salasa ngaluarkeun "Stratégi Féderal pikeun Ngayakinkeun Suplai Aman sareng dipercaya" dina Bahan anu Kritis pikeun Kaamanan Nasional. Bumi langka, diimpor kanggo 80% ti Cina, sasaran.

Jerks ka handap di Washington. Sahiji tegangan Sino-US tetep bantahan hubungan antara Cina jeung Amérika Serikat, White House parantos mutuskeun meta tindakan kagungan kagumantungan, dianggap teuing penting jeung ngabahayakeun, kana impor asing barang asing. "kritis" mineral. Beijing jeung ékspor bumi jarang anu jelas sasaran ku strategi anyar ieu. Patokan anu gedé: adi, bahan-bahan ieu digunakeun dina produksi alat éléktronik konsumén salaku alat militér, sareng Washington masih gumantung pisan kana Karajaan Tengah di wewengkon ieu. Beijing disadiakeun 80% tina bumi langka diimpor ku Amérika Serikat antara 2014 sareng 2017.

Sumber: http: //www.lefigaro.fr/conjoncture/terres-rares-washington-muscle-sa-strategie-pour-ne-plus-dependre-de-la-chine-20190605