Royal kulawarga: Naon kajadian na skandal anu langkung sakuduna ditujukeun ka na di Crown?

Prince Philip et la Ratu Elizabeth II anu kawin di 1947, sedengkeun Ratu yuswa 21 taun sareng Pangeran Philip Pasangan éta nikah kanggo lima taun sateuacan Putri Elizabeth parantos janten ratu dina bulan Pebruari 1952 saatosna bapana Raja George VI. Pasangan teras ngagaduhan opat anak: Pangeran Charles Pangeran Anne, Pangeran Andrew, sareng Pangeran Edward, ogé dalapan incu sareng dalapan incu. Matriarch sareng patriarch dina kulawarga karajaan parantos ngahijikeun kanggo waktos sering, tapi, sakumaha tos Putra pasangan geus nyanghareupan tantangan leuwih taun. usum usum?

Naon acara penting lumangsung pikeun kulawarga karajaan antara 1964 na 1971?

Usum karajén tilu sareng opat bakal umurna 1964 ka 1976 taun, sareng runtuyan 1 na 2 ngawengku taun mimiti anu kakuasaan Ratu Elizabeth II. 1947-1963.

Kajadian anu paling penting pikeun Ratu sareng Pangeran Philip nyaéta datangna putrana bungsu, Prince Edward, 10 March 1964.

Barudak Ratu katilu sareng kaopat lahir di Buckingham Palace. ngan kalahiran dimana Pangeran Philip bakal ngagabung kana ratu di rohangan pangiriman.

Kulawarga karajaan: Naon anu bakal kajadian dina serial salajengna ti Putra? (Gambar: GETTY / NETFLIX)

Ingrid Seward nyerat dina Salaki kuring sareng abdi: Carita Hidden tina 70 Taun Karajinan Kawinan: "The Duke of Edinburgh nyepeng leungeun pamajikanana sabot putra bungsu anu lahir.

"Ratu, tuluy yuswa 37 taun, ngajak ka dirina hadir; Manehna maca sacara gairah majalah awéwé anu nyorotkeun pentingna ngalebetkeun bapana lahir sareng diasinkeun ku gagasan ieu.

"Ieu sabaraha Philip janten bapana karajaan mimiti dina sajarah modern janten saksi datangna salah sahiji barudak na. Kagagéan asalna tina ratu. Jeung tugas jeung disiplin datangna ti anjeunna, Pilipus. "

Tapi salian datangna putrana bungsu, Pangeran Pilipus ogé paduli ngeunaan kacilakaan kandaraan manéhna ogé kalibet dina taun éta.

Kulawarga karajaan: Ngalajengkeun Warna 1964

Royal Family: Ratu, Pangeran Philip, Pangeran Andrew sareng Little Prince Andrew di 1964 (Gambar: FOX Poto / Getty)

Dina Juni 1964, Pangeran Philip nyebrang Holyport, hiji desa tunduh di Berkshire, anu kurang ti dua puluh lima mil ti Castle Windsor, nalika anjeunna parantos nabrak mobilna.

Hiji supir luka dina kacilakaan éta. - kawanoh ogé salaku Mr. Cooper - didadarkeun kumaha anjeunna kapaksa ngedékeun saatos ningali Patih datangna langsung kanggo anjeunna.

Ngéléhkeun kana sekuen anu kaajih ku ITV News, Cooper ngadawuh: "Abdi moal ngalakukeunana langkung ti 25 30 mil sajam.

"Kuring ngamimitian sinyal, kuring ngangkat jalan lolong di dieu di dieu sarta hal sanés kuring aya di mobil Adipati keur kuring.

Royal kulawarga: Pangeran Philip

Kulawarga karajaan: Pangeran Philip sukarela nyerah lisénsi nyetir na taun ieu (Gambar: Getty)

"Muhun, abdi nyimpang nalika kuring nempo yén éta éta sumping langsung. Kuring diparkir - anjeun tiasa ningali ku tanda ban - sareng manehna nyieun celah sareng anjeunna bray offside abdi.

"Adipati kaluar heula sareng nyarios:" Kumaha damang? Jeung kuring ngomong, "Muhun, abdi ngan ngeruk dengkul abdi, Pak! cenahna Oh, éta saé sareng anjeunna balik ka Ratu. "

Adipati ti Edinburgh pencét waé dina kalénder sanggeus kalibet dina kacilakaan mobil nalika nyetir di deukeut jalan ka Ratu urang Sandringham dina Januari.

Anjeunna teu menyakiti. nyuhunkeun hampura kanggo kajadian sateuacanna sacara sukarela nyerah lisénsi supir.

Anjeunna, kumaha oge, masih kénging keur nyambung pikeun ngiringan swasta sarta katingali ku nyetir jero Windsor Castle dina April 2019.

Royal kulawarga: Pangeran Philip

Kulawarga karajaan: Pangeran Philip pensiunan di 2017 (Gambar: Getty)

Kebangkitan Beatlemania di Républik Britania sareng Amérika Serikat - réalitas lian.

Dina 1965, Philip ngiringan pamakaman Sir Winston Churchill sareng anggota karajaan Inggris lianna sareng dignitaries ti luar negeri.

Sacara tradisional, kaisar kakuasaan henteu hadirkeun pamakaman.

William IV, dina awal abad ka-ke Salisah raja munggaran pikeun menggalangan ku tradisi sareng ngadatangan pamakaman sahiji lanceukna, Raja George IV.

Royal kulawarga: Ratu di Duka Churchill

Royal Family: Ratu sareng Pangeran Philip ngadatangan pamakaman Winston Churchill di 1965 (Gambar: KEYSTONE-FRANZA / GAMMA-RAPHO / Getty)

Saprak harita, monarkis kadang-kadang indit ka pamakaman, tapi ieu pisan jarang.

Ratu ayeuna biasana nganjang dina pamakaman jelema anu rerencangan caket atanapi anggota kulawarga.

Manehna ngadatangan pamakaman dua perdana menteri nya, Winston Churchill sareng Margaret. Pasir Luhur.

Dina sakabeh kasus séjén, manéhna ngirimkeun wawakil pribadi pikeun mayar upetina.

Royal kulawarga: Haram Charles

Kulawarga karajaan: Charles nyakosuk Prince of Wales ku indungna, Que en (Gambar: Getty)

Ieu mangsa ogé bakal ditandaan titik péngkolan pikeun Pangeran Charles, anu bakal ngaliwat ti 16 kana 21 taun samemeh ahir usum.

Kajadian anu penting pikeun mangsa nu bakal datang mingpin upacara pamaréntahan cemerlang na di benteng Caernarvon, yuswa 20 taun di 1969, di mana anjeunna diangkat Pangeran Wales.

Sawangan ngeunaan Camilla ogé diharepkeun pikeun musim ieu, kusabab pasangan mimiti ngenalkeun waktos 1971 ku sobat silih Lucia Santa Cruz.

Charles sareng Camilla gancang janten réréncangan caket, tuluy sababaraha, pangeran malah ngenalkeun dirina ka anggota kulawarga karajaan. Sanajan kitu, teu lila sanggeus lalampahan maranéhna luar nagari pikeun gabung di Royal Angkatan Laut dina awal 1973, hubungan maranéhanana tungtungna sacara kasar.

Royal kulawarga: Pangeran Charles sareng Camilla

Royal kulawarga: Pangeran Charles sareng Camilla di Wales (Gambar: Getty)

Edward VIII sigana bakal balik deui ka The Putra kanggo usum katilu.

Dina The Putra Urut raja ieu anyar dibébaskeun ku ratu saatos ngungkabkeun sareng pergaulan sareng Adolf Hitler sareng pusah Nazi.

Sanajan kitu, dina taun 1960, kaayaan kaséhatan éta Patih parah sareng di 1972, ratu nyerah sateuacan manehna. manehna maot.

Sanaos ieu waktos teu waktos, tiasa mungkin yen ieu kaasup kana usum ieu atanapi anu kontéks anu leuwih umum tina mamang gering Ratu sacara asup agenda.

Royal kulawarga: Edward VIII sareng Wallace Simpson

Royal kulawarga: Edward VIII sareng Wallace Simpson of the Crown (Gambar: Netflix)

Carita Sir Anthony Blunt, juru ukur The Queen's Images ogé tiasa ditingalikeun dina makuta na.

Dina 1964, Sir Anthony Blunt parantos ngaku janten saurang mol pikeun Rusia.

Anjeunna jadi anggota Cambridge Lima, sakumpulan spies anu dianggo pikeun Uni Soviét. Blunt nyiptakeun syahadat lengkep antara taun 1930 sareng taun 1950 mimiti na di April 1964, di tukeran pikeun kawedukan panebasanna.

Sok Ratu Elizabeth II dikenalkeun ngeunaan status nénjo anu mantenna, Blunt diingkeun pikeun kalantosan. panahan Royal Art Dana dugi 1975.

Waktu éta, Margaret Pasir Luhur ngalucukeun anjeunna salaku informan kanggo Reds di 1979, ratu lajeng nyatu anjeunna ksatriah - sanajan ieu meureun teu kaungkabkeun dugi ka Kaopat Usum makuta.

Royal kulawarga: kulawarga kulawarga

Kulawarga karajaan: Usum anu katilu makuta kudu dipedar dina usum gugur (Gambar: Getty)

Ngeunaan kontéks politik, usum katilu makuta bakal dimimitian ku Perdana Menteri anu kapilih Harold Wilson.

Bapak Wilson ngirimkeun pasukan Inggris ka Irlandia Kalér dina 1969, tapi nampik ngawenangkeun tentara nyandak bagian dina Perang Vietnam.

Pamaréntah-Na ogé ngarojong parobos liberal, diantarana rélaxasi hukum cerai, homoseksualitas, imigrasi sareng aborsi; kitu ogé abolition tina hukuman pati.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Minggu Express