Parantun: di Abidjan, Basisir Gading na Ghana bakal aranjeunna mendakan perangkatna sareng multinasional? - YoungAfrica.com

Déwan Kopi Koko (CCC) sareng Ghana Cocoboard, gendarm séktor kakao masing-masing tina dua produser sadunya anu didawarkeun 3 Juli ieu dina hungkul Abidjan sareng industri pikeun ngahontal kasapukan di harga harga.

Samentara Côte d'Ivoire sareng Ghana parantos ngumumkeun, nu 11 Juni, gantung tina penjualan koko maranéhanana keur kampanye 2020-2021, sawala dimimitian 3 Juli ieu di Abidjan antara dua gendarmes sektor, anu Cocobod of Ghana sareng Déwan Kopi-Koko (KKK) Basisir Gading, sareng para padagang, calo sareng multinasional kawas Cargill, Hersey Trading Company, Koko Mars, Cemoi, Ecom, Sucden, Touton, Barry Callebaut ...

Diskusi kedah difokuskeun kana kasimpulan tujuan dua nagara manufaktur, anu nyalira masihan langkung ti 60% suplai koko global, leuwih ti 3 juta ton, pikeun ngahontal harga permukaan dina dollar 2 600 ton.

Pikeun ngahontal konsensus a

Kanggo Basisir Gading sareng Ivana sareng Ghana, ieu sanés gerakan maksa harga lanté, tapi pikeun ngahontal konsensus, nyebutkeun Yves Brahima Koné, diréktur jenderal tina CCC: "Ieu patarosan méré jawaban kana kamiskinan tina pekebun kami anu cicing di kamiskinan ekstrim. Karya urang kedah mingpin urang pikeun manggihan hasil nu ngayakinkeun. Kami hoyong konsensus, "paparna.

Tara Ghana, Joseph Aidoo, nambihan "kaayaan patani leutik kedah dirobah". Sadaya panon di Bursa Saham London, salah sahiji pasar saham koko, bakal tos ka Abidjan.

Sareng sistem pamasaran didirikan dina dua nagara, panén ti kampanye 2020-2021, anu mimitian dina bulan Oktober 2020, baris prematurena sacara téori ti Januari 2020. Tapi bisi aya perjanjian, Ghana sareng Basisir Gading bakal ngiringan posisi sareng moal nempatkeun Productions maranéhanana, ngingetkeun nagara-nagara anu ngahasilkeun.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique