Ulah ngalepatkeun duta, ngalepatkeun pamimpin, ngomong pamingpin Britania

Juru carios Perdana Menteri Britania ceuk dina Senén yén Theresa May kagungan "iman pinuh" dina Kim Darroch na yén nyadiakeun hiji "assessment unvarnished" éta karya ambassadorial.

Anjeunna nambahan, kumaha ogé yén Méi teu satuju sareng Darroch sareng London ngontak Washington ka nyebutkeun bocor nya éta "teu ditarima tur teu bisa diteses".

Dina kabel divulged sapopoé surat poean Darroch miélingkeun pamaréntah Britania yén "karir Trump urang tiasa mendakan ku bubuk" sareng nerangkeun bentrok di White House salaku "tihang".

Numutkeun kana Surat, memos dibasajankeun 2017 nepi ka kiwari. Mentri Luar Negeri Jeremy Hunt, calon kanggo Perdana Menteri Britania, Senén nyatakeun yén, upami anjeunna henteu bagikeun ku panempo Darroch, anjeunna nyarios kamari. "Ta kénéh "pangpentingna" anu diplomat Britania sakuliah dunya tiasa "nuluykeun masihan kami panjelasan jujur ​​maranéhanana".

"Urang kedah tiasa nyarios perdebatan di jero wangunan ieu (pamaréntah), urang kedah teu satuju," ceuk Hunt ka wartawan dina konferensi pers di London dina Senénna.

Anjeunna netepkeun yén bakal aya "panalungtikan bocor" pikeun "damelna ka handap" kajadian sareng aya bakal "konsekuensi parah pisan" kanggo manajer ".

Nya kitu, Sekretaris Britania Nagara pikeun International Trade Liam Fox blamed muatan tina "inconceivable" leaks - tinimbang duta dirina - dina wawancara jeung BBC Radio 4 Senén.

"Ieu teu masalah sareng duta anu. Ieu mangrupikeun masalah masalah etika pikeun jalma-jalma anu ngadamel kabocoran kieu, "saur Fox, ngarepkeun yén harepanana hukum bakal pinuh dimangpaatkeun.

Diomongkeun di Washington, Fox ngungkabkeun anjeunna bakal pendidikan sareng Ivan. ka Trump sareng "nyuhunkeun hampura yén layanan publik urang atanapi elemen kelas pulitik urang" teu "minuhan ekspektasi" Britania Raya jeung Amérika Serikat.

Anjeunna nambahan yén dina kasus ieu, protokol luyu "teu leungit. dina cara pisan rongkah tur teu ditarima. "

Hiji bocor ngarusak hubungan bencong

Samentawis emisari asing sadaya bangsa anu sering ngariung dina panyeburan didebarkeun, épisilis leakage tina pamariksaan ieu isin politik hébat périodik.

Respon kana episode ieu, Trump ka wartawan Minggu "Kami henteu kipas anu ageung" tina Darroch sareng duta "sanes pamenta Inggris oge"

Menteri Luar Hunt pikeun nekenkeun yén Britania Raya ngawujudkeun "teu aya gangguan" dina "hubungan anu parantos" sareng "sindabuna pangdeukeutna di dunya" na.

Tapi bocor kasebut masih ngabalalakeun sasih ti Darroch sareng usaha na diplomat pikeun ngawangun dasi sareng percanten ka Trump sareng akolit pulitik. .

Ieu ogé asalna di jurus hipu di pulitik Britania, anggota ti Partéi konservatif ayeuna electing hiji perdana menteri anyar sukses Méi, anu ngumumkeun pengunduran diri na aya dua sababaraha bulan kapengker sanggeus gagal persetujuan ti perjangjian -na pikeun mundur Parlemén EU. [19659016] Nigel Farage, hiji aktivis nonjol keur Brexit, ieu ogé dipuji ku Trump salaku "jalma hébat" ceuk dina tweet hiji yén Darroch éta "sagemblengna teu cocog pikeun pakasaban" Duta.

Waktu ditanya tentang BBC Radio 4 lamun éta mangrupa pilihan, Farage ngadawuh, "Kuring teu nyangka kuring saurang lalaki anu bener pikeun proyék ieu."