Nalayan jeung ilmuwan berlaga di Jumlah walleye di Tasik Winnipeg

Nganggepan takwa ilmuwan ngeunaan jumlah walleye di Tasik Winnipeg, pamaréntah propinsi nembe ngawitan meuli deui kuota fishing pikeun walleye.

Propinsi ogé ngumumkeun yén jaring fishing bakal janten langkung saé pikeun ngawenangkeun walleye konéng sareng spésiés lauk sanés ngaliwat sareng breed.

Najan kitu, anggota industri perikanan, anu geus lila teu satuju kalayan biologi, nanggepan kaputusan anu teu diharepkeun: aranjeunna milih ngaleyurkeun déwan ko-manajemen sareng propinsi.

Alsota ogé maksudna pikeun nyiptakeun koléktif sorangan sareng nedunan panalungtikan anu sanés ku harepan yén éta bakal dijadikeun counter-argumen kana pamadegan yén Walleye aya dina kasulitan.

"Urang tiasa ngagaduhan élmuwan urang sorangan sareng gaduh hasil panalungtikan sareng data urang sorangan," nyebutkeun Einar Sveinson, pamayang basis Gimli kaopat generasi ku danau panginten Manitoba sareng Pioneer Fishers Commercial.

Na jaring fishing parantos ngeusian sapanjang usum usum semi perikanan komérsial, anu ngarengsekeun Rebo.

"Gemblengna, mangsa éta saé, sapertos 10 atanapi 15 dina taun ka tukang. Aya henteu bédana nyata ti [musim] sejenna, "nyebutkeun anjeunna.

Walleye, harta pikeun nalayan

Saminggu sateuacan ahir usum, dina parahu Einar Sveinson, aya walleye leuwih seueur spésiés anu sanés.

"Kuring ngarasa yén industri bener-bener alus sarta kuring yakin pikeun masa depan na", nyebutkeun anjeunna.

Walleye mangrupakeun pokrasi modél bisnis dina Einar Sveinson, tapi sumberdaya ieu diréduksi, dumasar kana régulator perikanan propinsi propinsi sareng biologi mandiri anu paduli masa depan stok.

Einar Sveinson mangrupa bagian tina kulawarga fishing di Lake Winnipeg salila opat generasi.

Poto: Radio-Kanada

Dina dinamis dunya, perikanan komersial sareng élmuwan langkung pisan ngagantikeun ngeunaan naon anu bade di handapeun permukaan cai katut cara bageuranana kedah diurus.

Einar Sveinson, kawas seueur pamayang komérsial di Tasik Winnipeg, nyebutkeun anjeunna henteu percanten kana ilmuwan anu, manéhna nyebutkeun, méakkeun poé maranéhanana dina korsina.

Spésiés invasif adzab

Rata-rata unggal taun, nalayan komérsial Manitoba ngirimkeun 4,6 yuta kilo walleye ka Dewan Pengasaran Lauk Tawar Federal, nu ngékspor porsi gedé tina tangkep ka Amérika Serikat.

Masih, Dines Manitoba Pamekaran Pengembangan Sanggungan, tanggel waler pikeun ngatur perikanan propinsi, ngadaptarkeun saham walleye salaku nyugemakeun, tapi bakal ngaruksak.

Lmuwan di propinsi ka nyebutkeun yén walleye butuh waktu anu saheulaanan, tungtungna jadi sawawa dina umur dewasa, sareng ngalaan dina laju anu henteu tetep.

Biologi ngabantah yén perikanan komérsial sanés alesan utama pikeun turunna saham walleye. Sajaba ti éta, aranjeunna henteu ngalaporkeun salah sahiji masalah lingkungan anu patambina sareng Lake Winnipeg, diantarana ku ayana cai gizi dina cai na, tumbuh hasilna tina mengkel algal, atanapi datangna mussels invasive zebra.

Gantina, biologi nunjuk ka punah spésiés séjén invasif dina Lake Winnipeg: katumbiri nu bau.

Salila ampir dua puluh, Danau Winnipeg walleye berkembang dina diet anu disusun ku katumbiri nu bau, spésiés firstropa munggaran ditingali di tasik di 1991.

Ngamangsa lauk lauk ieu kénging walleye naek sacara kentel dina ukuran sareng jumlah nepi ka padumuk keu ambruk, jigana kusabab pemanasan tina danau danau.

Di Lake Winnipeg aya saeutik pisan smelts ayeuna yén maranéhna malah moal muncul dina survey trawl anu dilakukeun ku élmuwan féderal, nyebutkeun Rob Olson, diréktur satwa sarta perikanan Dinas Pembangunan Sostenibbli.

"Urang henteu mendakan sacara harfiah naon waé renang di baskom kaler," manéhna nyebutkeun, nambahan yén bau anu henteu acan parantos digantikeun dumasar spésiés pituin sapertos cisco sareng Empang Shiner.

"Ti punclut dina 2008 na 2009, [Golden] nangkeupan parantos nyirorot," nyebutkeun Rob Olson.

"Jadi éta perhatian pikeun kami, sarta éta bagéan tina alesan kami parantos ngawanohkeun sawatara parobahanana anu urang diusulkeun pikeun cinyusu saterusna. "

Ukuran cukup

Buybacks kuota sarta ukuran bolong gedé léngkah anu saé, tapi aranjeunna henteu cukup pikeun nampik lirénna sanés dina angka lauk, écés University of Winnipeg biologist Scott Forbes.

Hiji lalaki di hareup bénténg a.

Scott Forbes, biologi di Winnipeg University, percaya saham walleye di Lake Winnipeg bisa ambruk.

Poto: Radio-Kanada

Pikeun sababaraha taun, anjeunna parantos ngingetkeun tina runtuhna caket tina saham walleye sareng kritikus sistem kuota anu ngamungkinkeun pamayang komérsial sasaran salah sahiji tina tilu spésiés - walleye, walleye atanapi situ whitefish - pikeun ngamaksimalkeun tangkepan maranéhanana. tur kauntungan maranéhanana.

"Di tasik pisan lauk dina danau, tapi ngan terang naon waé lauk anu aya di tasik", nyebutkeun biologi.

"Ayeuna, urang henteu nampanan ngeunaan 60% ti populasi walleye anu kapaang. Panén sustainable sakedik di satengahna, "nyebutkeun anjeunna.

"Mun urang terus ngalakukeun naon kami, kami bakal lepaskeun populasi, sakumaha dilakukeun dina 1960 telat," nyebutkeun témbal Forbes.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1214985/peche-poisson-developpement-durable-manitoba