Agen antikanker anyar tiasa ngatur kontrol kanker dina ampir unggal jenis kanker

Panaliti Universitas Purdue parantos mendakan agén antikancer poténsial anu nyaimbangkeun promoter MYC G-quadruplex sareng ngirangan ekspresi onkogene MYC. Kiridit: Purdue University / Danzhou Yang

Gén anu disebut MYC parantos janten salah sahiji targét anu paling panas pikeun peneliti kanker di dunya. MYC dipikanyaho ngajalankeun kanker dina ampir sadayana jinis kanker-tapi suksés nargét gén parantos kabuktosan tangtangan. Hiji anu parantos baffling peneliti langkung ti tilu puluhan.

Ayeuna, peneliti di Purdue University parantos mendakan sajumlah rélpasi promoter MYC G-quadruplex stabilizer anu gaduh dina budaya sél kanker manusa. Pamanggihan ieu dipedalkeun dina édisi Juli 8 tina Journal of the Amérika Kimia Society.

"Urang ogé narékahan pikeun négatip agén, "saur Mark Cushman, dosen anu dibédakeun kimia ubar di Purdue's College of Farmasi, anu ngabantosan tim peneliti. "Kamampuhan pikeun ngalebetkeun promoter MYC G-quadruplex stabilizing kagiatan kana sambetan topoisomerase anu parantos ditingali langkung efektif dina nyegah kanker sareng nyababkeun kanker."

Tim Purdue mendakan agén antikancer poténsial anu nargétkeun promotor MYC G-quadruplex sareng ngirangan ungkapan MYC oncogene, anu teu kaganggu dina kanker sareng dipatalikeun sareng ampir sadaya aspék pangembangan kanker. Karya parantos dirojong ku Institut Kanker Nasional sareng National Institutes of Health.

Cushman, anu hasil panalungtikan kanker parantos nyumbang ka sasama Akademi Inventor Nasional, nyatakeun aranjeunna mendakan kelas novél indenoisoquinoline MYC promoter stabil G-quadruplex dina kolaborasi sareng Danzhou Yang. Sababaraha di antarana ogé ngahambat topoisomerase I, hiji énzim anu mempermudah réplakan DNA sareng ngahasilkeun jumlah sél kanker anu langkung ageung.

Agen antikanker anyar tiasa ngatur kontrol kanker dina ampir unggal jenis kanker
Peneliti kanker Universitas Purdue sareng peneliti apoték parantos mendakan set éstabilitas panambang MYC anu parantos nunjukkeun kagiatan antikancer dina budaya sél kanker manusa. Gambar anu disajikeun nyaéta Wu Guanhui, mahasiswa kedokteran, Mark Cushman, Yang Danzhou sareng Kaibo Wang, ahli gaul penelitian pascoktoral. Kiridit: Yayasan Panaliti Purdue / Hope Sale

"Nargetkeun promoter G-quadruplexes nawiskeun strategi anu kawéntar anyar sareng pikaresepeun pikeun ngahambat éksprési oncogene kritis dina , "Saur Yang, Martha sareng Fred Borch Kursi Terapi Kanker di Purdue's College of Farmasi, anu mingpin panaliti Cushman. "Kami ngarepkeun ngagabungkeun potensi obat-obatan anu ditargetkeun DNA sareng pilih-pilih pendekatan target-molekular pikeun terapi kanker anyar."

Yang sareng Cushman, duanana anggota Pusat Penelitian Kanker Purdue University, saurna henteu tiasa . Sababaraha téknologi tina hasil pagawéan anu parantos dilisensikeun ka Gibson Oncology LLC ngalangkungan Kantor Teknologi Téknologi Komersial Purdue Research Foundation.

Sawatara padamelan Cushman sareng timnya parantos damel sareng agén anticancer anu dina uji klinis. Inovasi MYC bakal ningkatkeun minat pikeun agén antikancer ieu dina sareng ogé bakal nyumbang kana pamahaman kumaha sabab tiasa dianggo.


Serangan Insider: Purdue ngembangkeun pilihan perawatan anyar pikeun jutaan panyakit otoimun


Inpo leuwih:
Kai-Bo Wang dkk. Pamirsa Indenoisoquinoline Topoisomerase Kuat Banget sareng Nguatkeun Promosi MYC G-Quadruplex sareng Downregulate MYC, Journal of the Amérika Kimia Society (2019). DOI: 10.1021 / jacs.9b02679

disadiakeun ku
Purdue University




nyalukan:
Agén antikanker anyar tiasa langkung hadé ngontrol pertumbuhan kanker dina unggal jinis kanker (2019, Juli 8)
Disalin 8 Juli 2019
ti https://phys.org/news/2019-07-anticancer-agents-tumor-growth-cancer.html

Dokumén ieu nunut ka hak cipta. Sajaba ti sagala kaayaan adil
bisa dihasilkeun ku idin anu ditulis. Eusi iraha waé waéna hoyong dianggo.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://phys.org/news/2019-07-anticancer-agents-tumor-growth-cancer.html