komentar

Ngaranna nami kulawarga anu ngucapkeun kabeungharan pisan, kakuatan sareng sakongkolan rasio pulitik - Rockefeller.

Dinasti Amerika dumasar kana "minyak emas hideung" bakal jadi salah sahiji ti anu pangtharit sareng pangpentingna di seueur sajarah, sedengkeun hirup rupa-rupa kajadian.

Tapi lamun pangadeg na, John Davison Rockefeller, mimiti digawé dina yuswa 16 taun, impiannya éta nyambung dollar 100 000 sarta hirup nepi ka 100 taun.

Anjeunna parantos nyandak kursus sapuluh minggu ti akuntansi sareng diarahkeun ku bapana anu kaéléh anu boasted, "Kuring curang waé ti budak urang unggal waktos. Abdi hoyong nyieun atah. "

Tapi, sakadar 25 warsih saterusna, John D Rockefeller, dilahirkeun akhirat di kota katelah Richford, New York, janten samilyar milyar di Amérika Sarikat.



Dina umur 35 taun, John Davison Rockefeller Sr.

Anjeunna ngadegkeun Standard Oil sareng lanceukna ngora William sarta pamustunganana ngurutkeun monopoli ngadalikeun 90% tina minyak bumi AS.

Dina waktu John maot dina 1937 - tilu taun ti centenary na - anjeunna lalaki richest waktu na sareng sigana sadaya waktos.

Asetna didadarkeun 1,5% tina AS kaluaran ékonomi total, anu ngawakilan 340 milyar dina dinten kiwari.

Janten, John D Rockefeller nyaéta leuwih ti opat kali langkung kobon sareng dinten ayeuna Bill Gates



Anjeunna miharep hirup nepi ka 100 taun

Anjeunna pensiunan dina ahir taun 50 sarta dilambangkeun 40-taun salami hirupna dina menjebak Trappin. Anjeunna parantos suksés berkalurur sauntuyan pasipatan anu luar biasa sapertos Kykuit, imah batan genep carita diwangun Perumahan lacak Westchester County sareng 100 imah kamar pareumasan The Eyrie di Pulo Gunung Desert di Maine.

a agam ageung anu lokasina di Jabar 54th Street di New York, ayeuna diawaskeun ku Museum Seni Modern, ko-diadegkeun ku incu awewe, Abby Rockefeller.

Dina taun 1930, putrana, John D JR, ogé ngawangun Rockefeller Center anu kawéntang kaasup jangkungna 19 di Manhattan.



The Rockefeller Center

Putra John Jor, David, parantos janten bankir anu kuat.

Tapi warisan leres tina tycoon dina tempatna anu berharga nyaéta anu nyayogikeun anjeunna nyumbang langkung ti samilyar rupiah kana cukang lantaranana anu dipikaresep, mimitian ti panalungtikan médis kana atikan. Anjeunna dianggap berehan médis pangbadagna dina sajarah.

Perusahaan andalannya nya éta peupeus jadi 1911, tapi kulawarga Rockefeller - anu kiwari mibanda anggota 174 - masih boga nilai leuwih ti 11 miliar jeung kapentingan di sakuliah dunya.

Urang nalungtik sababaraha rusiah ngareureuwas tina Rockefeller-euyeub super

William Avery Rockefeller, bapana John D., ngawanohkeun dirina minangka "peddler belet" anu ngajual potions mujijat sareng remedies herbal. Nicknamed "Iblis Bill", anjeunna ogé dicirikeun minangka ahli panon jeung ceuli ngaranna Dr. William Levingston



. Asetnyana nunjukkeun 1,5% tina total kaluaran ékonomi Amérika

Anjeunna gaduh barudak sareng pamajikanana sareng Jeng Na, kiwari dimungkinkeun hirup sareng kulawarga salaku nona beberesih.

Cucu Nelson Rockefeller John D nyaéta pangusaha anu ngarubah gubernur jeung gubernur New York ti 1959. -1973.

Dina 1974, nalika Gerald Ford parantos suksés Richard Nixon, Presiden isin, anjeunna diangkat Wapres Rockefeller. Sanajan kitu, lima taun sanggeusna, anjeunna pupus ti serangan jantung dina yuswa 70 taun.

Layanan kaamanan Rockefeller Center dikenalkeun anjeunna paéh di kantor kubur. Tapi laporan saterusna parantos dikaluarkeun koréksi; Lalaki ngora 70 taun maot dina townhouse di mana anjeunna ngagaduhan kelamin kalayan bantuan 25 taun. Kulawarga Nelson ngalantosan klaim ieu, tapi kolaborator lila-waktos dikonfirmasi hal éta.

Richard Rockefeller, putra Daud sareng ganteng ti Nelson, ngabasmi hirupna langkung ka filantropi batan perbankan atawa politik. Tragis, manéhna maot dina yuswa 65 sabot pesawat murag kana kabut jeung nabrak di hareup Harrison, NY. Penerbangan 2014 pareum ti daérah Rockefeller caket dieu

Winston Churchill ampir nyerat carita Rockefeller. Perdana menteri kahareup nulis leuwih ti buku 40 sareng meunang Hadiah Nobel Litératur ti 1953.



Kulawargana sok pisan euyeub

Tapi dina taun 1930, Rockefellers ditanya Winston pikeun nulis biografi anu otorisasi ti John D. Tapi miharep sateuacanna $ 250 000. Komo kulawarga paling khormi di dunya henteu daék mayar éta sareng nyéwa sejarawan ti Columbia University.

Dina 1961, putra kalima Nelson indit ka New Guinea.

Michael C Rockefeller, lami 23, janten fotografer sareng pangurus. ti Museum Negeri Seni Primitif, miharep-ujug mawa sababaraha kumpulan seni aboriginal ka New York.

Waktu parantos dipareuman, anjeunna nyobian ngojay ka basisir sareng kokotor, tapi henteu aya dua minggu néang, anjeunna henteu pernah kapendak. .

Sahiji cukang lantaranana pati anjeunna drowning, seueur jalma nganggap yén anjeunna didahar ku buaya atanapi hiu.

Sababaraha rumor bakal ngantepna percanten. Sareng sabulan deui sanggeusna, imam Walanda nyarios sareng lalaki di suku Otsjanep, anu ngaku nabi meser saurang lalaki anu ngeusian katerangan Michael urang. Eventa pisan ditingalikeun tulang ka imam. Rumor medar yén anjeunna parantos didahar

Grand-kaponakan awewe tina John D. Rockefeller Sr. ditelasan sorangan sareng dua putri nya. Winifred Rockefeller Emeny, yuswa 46, dimimitian dua mobil di garasi nya aya di Greenwich, Connecticut

. Sosialitna nahan pamajikan 12 ka genep taun dina mobil, teras darat, caket dieu. [19659002] Chambermaid mendakan aranjeunna paéh tina sesek napas.

Maca deui

Warta pangalusna tina Eunteung Online

Dina awal abad ka-20, hookworms kainféksi 40% tina jalma kidul di Amérika Serikat ku anémia, kacapean sareng tumuwuh. Sanajan kitu, dina 1910, John D. Rockefeller masihan 1 juta dollar ka Komisi Kaséhatan Rockefeller, anu dipetakeun wewengkon di résiko sarta ngarawat jalma kainféksi.

Kelompok ogé ningkat sanitasi di daérah anu ka-kakeunaan. Ayeuna Hwwworma ieu dikadalikeun sarta ngan ukur kapanggih di daérah alité anu agung Selatan.

Rockefellers pisan sibuk sareng seueur pisan yen aranjeunna henteu aya bewara lamun "Clark Rockefeller" mimiti ngagunakeun ngaran maranéhna pikeun milu dina acara bergengsi. , narima panawaran proyék sareng nikah sareng awéwé euyeub.

Jérman, anu ngaranna Christian Gerhartsreiter, ditahan di 2008 sareng dihukum 27 taun panjara pikeun rajapati anu teu aya hubunganna.

Dina naséhat ti hiji Reverend John D., konsultan, ngajak kalayan anjeunna kantong koin anyar sareng masihan hiji ka dulur anjeunna patepung, ti barudak nepi ka jelema negeri.

Penny dina taun 1920 sarua kira-kira $ 5 poe ieu. Hal ieu diperkirakeun yén anjeunna masihan ngeunaan dollar 35 000 dina dimes salami hirupna.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.mirror.co.uk/news/us-news/how-richest-man-history-made-17946004