Penjualan Inggris anu seueur imah sewa anu tumiba sanggeus skandal

Jumlah imah anyar dijual di Inggris sareng Wales parantos nampik pisan salila dua taun pamungkas, saatos skandal anu tinggaleun seueur pembeli di imah-hal anu henteu resep.

Di Inggris sareng Wales, 4,2% tina sakabeh jualan konstruksi anyar - atanapi imah anyar ka 3 242 - dijual salaku leaseholds di 2018, turun ti 13,3% dina 2017. Dina lima bulan mimiti taun ieu, proporsi terus turun, numutkeun Kantor Statistik Nasional.

Nu nyewa seueur hak ngeusian harta sababaraha waktos salalang - sering antara 90 sareng 120 taun - ka gaduh bébas anu gaduhna. Payta mayar waragad layanan sareng léwa ku anu gaduh bébas bébas pikeun ngabawakeun wangunan.

Biaya ieu sajarahna stabil, tapi saprak awal taun 2000, pamekar parantos ngenalkeun kaayaan sapertos panyewa taneuh anu ganda sadaya taun 10 atanapi biaya perbaikan anu gedé anu maksakeun biaya seueur kanggo seueur anu tenda, antukna loba trapped jeung teu bisa manggihan pembeli.

Satutasna skandal di 2016, tukang imah tina imah pareumina nyeretkeun padika sareng seueur seueur mahal teras ngawitan neraskeun biaya salaku aliran panghasilan ka investor.

Episode nandaan "titik utamana low dina sajarah anyar pasar perumahan," ceuk Henry Pryor, agén pameseran. Ngarugikeun rahayat anu kakeunaan pinuh bakal "hargana milyar", anjeunna émboh.

Saatos skandal éta, pamaréntah ngumumkeun maksudna pikeun ngévisi sareng reformasi sistem leasing . Dina bulan Pebruari 2017, manéhna ngécéskeun laporan anu ngajantenkeun konsultasi ngeunaan "sauntuyan ukuran pikeun merangan sadaya panyalahgangan pantes sareng henteu ngajantenkeun lewa"

. Saprak harita, jumlah imah anu jual anyar parantos murag ku 17,5% dina Januari 2017, ngan ukur ngahontal 0,8% dina Méi, nurutkeun data ONS.

Autorité de la concurrence et des marchés ngumumkeun bubuka hiji panalungtikan dina diobral kasar tina leases dina Juni.

Dina bulan anu sarua, pamarentah ngumumkeun yén bakal larangan diobral leaseholds anyar. salaku waktos parlemén ngamungkinkeun.

"Saprak pamaréntah janten kabetot dina masalahna, jual leaseholds anyar tos runtuh," saur Neal Hudson, analis pasar perumahan anu mandiri.

Anjeunna nambahan yén pembina parantos nguntungkeun tina pembeli anu salah. "Hanjakal, aya séktor industri bantah imahna henteu tiasa ngabantosan tapi waé angkat [lamun] nampilkeun diri salaku kasempetan pikeun nyieun duit".

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.ft.com/content/b30b53f8-a6e0-11e9-984c-fac8325aaa04