Swiss: Credit Suisse di handapeun panalungtikan MPC dina hal "king of coke" Bulgaria



Salah sahiji cukang lantaranana, Kredit Suisse teu daék nyokot posisi dina perkara ieu.

(Keystone / Alessandro Della Bella)

Credit Suisse dituruhkeun kana panalungtikan kriminal ku Kamentrian Umum di sakongkolan (MPC) saprak 2013 dina hal anu dibéréskeun duit anu patali sareng urut Bulgaria "coke king" Evelin Banev. Whatta naon anu nembongkeun panalungtikan Gotham City dina dokumén pangadilan Swiss jeung Itali. Aktivitas bank panggedéna kadua di nagara parantos teu kungsi diungkabkeun.

Buka 1er Pebruari 2008, panalungtikan SV.08.007 féderal geus lolos ngalaan média. Dina 2014, a Artikel Suratéksternal link kungsi disebutkeun ayana jaringan SwissEvelin Banevéksternal link, Aka "Brendo" nu disangka di sababaraha nagara-nagara Europeanropa janten kapala organisasi kriminal badag aktip dina perdagangan kokain.

Dina 2014, wartawan sareng panulis Roberto Saviano ngadadarkeun Evelin Banev salaku "tokoh anu kacida pentingna" dina jaringan mafia Italia, "tokoh anu nyepeng takdir nagara Bulgaria dina pananganana"

Whitening aggravated

Najan penting pisan ieu selingkuhan narkotrafik, peran Credit Suisse teu pernah muncul sacara umum.

Sanggeus pamundut urang, MPC negeskeun, anu 1er Juli 2019, éta panalungtikan jaringan Evelin Banev parantos ngalegaan dina bulan Nopémber 2013 ngalawan Bank Kredit Suisse AG dina kacurigaan kalakuan palaku ".

Allta kabéh dimimitian ku 2007 / 2008. Penguasa Bulgaria nuduh Banev sareng para sahabatna di ngajalankeun jaringan trafficking obat sareng nganggo struktur keuangan sareng real estate pikeun nutupan kagiatanana. Sofia nanyakeun kanggo pitulung di Swiss.

MPC sahingga dimimitian nyandak minat kana jaringan organisasi. Anggapan ti penyidik: uang ti nagangan sababaraha ton kokain bakal dihijikeun perumahan di Bulgaria, Spanyol sareng Swiss, utamana di Montreux na Jenéwa.

Penguasa Swiss ngenalkeun panalungtikan dina bulan Pebruari 2008 sareng meungpeuk sababaraha rekening bank dibuka atas nama pausahaan anu dikawasa ku Evelin Banev sakaligus urut mitra na Konstantin Dishliev, ditelasan dina 2005 di pésbuk Bulgaria.

Di Swiss, klan bakal ngandelkeun saurang lalaki kayakinan, ahli dina struktur kauangan pikeun ngabahas duit. Dina total, sapuluh individu ayeuna keur dihukum ku jaksa féderal.

Gotham Kota

* Diadegkeun ku wartawan penjelajah Marie Maurisse sareng François Pilet, Gotham City mangrupakeun wanda newsletter yudisial ngahususkeun kajahatan ékonomi.

Unggal minggu, wartoskeun ka palanggan ka kasus panipuan, korupsi sareng hasil laundering duit sareng sambungan puseur Swiss Swiss, dumasar kana dokumén pangadilan aksés umum.

Saban bulan, Gotham City milih salah sahiji artikel na, enriches dinya sareng nawarkeun aksés bébas bacaan swissinfo.ch.

Ahir Infoboks nu

penculikan

Ti 2008, Italia ogé resep "Brendo" sareng organisasina. Koran nyarios ngeunaan satru antara marga tina 'Ndrangheta Calabria' sareng mafia Bulgaria. Evelin Banev tungtungna ditéwak di pésbuk. Dina Maret 2013, putrana atos diculikéksternal link di Sofia: pesen anu jelas, anu nyarios ka panyabakana bakal cicingeun dina nyanghareupan kaadilan Italia, anu ngajak ka ékstradasi-na.

Ditilik ku pangadilan Milan, "Brendo" dihukum 20 taun panjara. Pangadilan ieu dibatalkeun dina 2015 ku Pangadilan Kasus, sateuacan dikonfirmasi ku Milan Pangadilan sahiji daya tarik di 2016.

Ieu persis dina putusan Mahkamah Kasus (surat pentingéksternal link) yén nami Kredit Suisse nembongan. Pikeun ningalikeun hubungan kauangan antara Evelin Banev sareng Matey Boev, ngandelkeun lalaki leungeun katuhu na, hakim Italia ngingetkeun milarian anu mengawas ku otoritas Swiss di kantor bank di Zurich.

Di médan manajer manajer kabeungharan EB, penyidik ​​Swiss nimukeun pernyataan saurang akun milik Gill Holding Finance SA, dikawasa ku Boev sareng pamajikanana. EB, urut pamaén ténis profésional Bulgaria, ayeuna konsultan bebas, junun sawatara pausahaan langsung numbu ka Evelin Banev.

Pangmayaran antara pausahaan ieu diyakinkeun ka bank ku kontrak konsultan. Pikeun pangadilan Italia, ieu "aliran finansial antara padagangan tinggi-rankers" teu boga leresan kongkrit jeung dilayanan ukur keur ngumbah dana.

Kawijakan Bank pikeun marios

Dina bulan April 2009, anu MPC ngalegaan cara ngagawe kriminal ka eksekutif bank anu tanggung jawab tina langganan Bulgaria. Appearsta muncul tina pernyataan dimungkinkeun dina dikutip di eureun éksternal linkMahkamah Pidana Wéderal (TPF), yén bankir parantos dikenalkeun dina katainganeun kalénnana nya éta, sapertos Evelin Banev sareng Konstantin Dishliev, dina perkara pangadilan, kaasup tindakan duit sareng padagang narkoba.

Numutkeun kana pamadegan TPF, bankir sacara sacara sistematis bakal nginpokeun hirarki dirina, tapi bakal pernah dina ngajarkeun nya pikeun ngirangan kagiatan dirina ku langganan nu ditanya. Leuwih goreng: "pembunuhan Dishliev dina Méi 2005, sareng indung anu dimungkinkeun dina cinyusu 2007, dina kaayaan pikeun sahanteuna teu écés (...), henteu mingpin bank pikeun marios kawijakanna sareng nasabah ieu. contona, henteu komunikasi MROS [Kantor Komunikasi Laundering Duit] ieu dipigawé. "

Leuwih ti 10 warsih saatos inisiasi panalungtikan sareng 6 warsih saatos extension -na pikeun Kredit Suisse, prosedur masih aya. KPK ngelingan Anggapan ngeunaan polos bank sareng sapuluh urang anu masih ditalungtik.

Ditanya ku Gotham City, Credit Suisse teu daék nyarios.


Neuer Inhalt

Jalur horizontal


formulir ngalanggan - French

newsletter

Ngadaptarkeun newsletter bébas kami sarta tampa petunjuk item pangalusna kami di kotak surat anjeun.

===> artikel More Swiss dieu <===

>

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.swissinfo.ch/fre/blanchiment-d-argent_credit-suisse-sous-enqu%C3%AAte-du-mpc-dans-l-affaire-du–roi-de-la-coke–bulgare/45093356