Bisa hiji Pegat Heart Nyumbangkeun ka Kangker?

WEDNESDAY, Juli 17, 2019 (Berita Kaséhatan) - "Sindrom jantung anu pegat"Muga cilaka langkung ti ukur jajantung, panalungtikan anyar nunjukkeun.

Bari ekstrim tekenan kaleungitan jalma anu dipikacinta jajantung dina panalungtikan saméméhna, panilikan anyar mendakan yén hiji dina genep urang anu sindrom jantung rusak kangker. Anu parah parah, aranjeunna kurang kamungkinan kana salamet kanker saatos lima taun.

"Aya interplay kuat antara sindrom Takotsubo [sindrom jantung pegat] sareng malignancies," saur panulis senior Dr. Christian Templin. Anjeunna diréktur perawatan jantung akut di Rumah Sakit Universitas Zurich di Swiss.

"Ku sabab éta, éta kedah disarankeun pikeun sindrom Takotsubo pasien pikeun milu dina saringan kanker pikeun ningkatkeun kasalametan sacara sadayana," saurna, nambahan yén sabalikna ogé leres. Leungit, pangajaran henteu ngabuktikeun yén hiji sabab anu sanésna.

Sindrom jantung anu pegat nyababkeun ngadadak nyeri dada sareng sesak napas anu tiasa kalepatan a serangan jantung. Gejala ieu mangrupikeun réaksi pikeun paningkatan ngadadak dina setrés hormon, numutkeun Amérika Amérika Association (AHA).

Kaayaan kasebut nyababkeun jantung ngalegaan, saur peneliti. Sareng hartosna manah teu tiasa ngompa getih sacara efektif.

Sindrom jantung pegat tiasa lumangsung saatos waé ngeunaan pangalaman émosional anu épék. Pupusna anu dipikacinta, istirahat atanapi talak, masalah kauangan sareng pangalaman anu langkung positif.

Kondisi fisik tekenan ogé tiasa memicu sindrom jantung anu rusak. A trauma atanapi bedah fisik, gagal engapan sareng inféksi mangrupikeun conto stres fisik anu tiasa nyumbang kana sindrom jantung anu rusak, nyatet paniliti.

Panaliti anu anyar kalebet ngan ukur jalma 1,600 sareng sindrom jantung anu rusak. Pamilon kasebut direkrut di pusat médis 26 di salapan nagara anu béda, kalebet dalapan nagara Éropa sareng Amérika Serikat.

Diantarana anu didiagnosis kanker, kalolobaan awéwé (88%) sareng umur rata-rata nyaéta 70.

Nu kajadian kaserang kanker kamungkinan diperkirakeun, saur Templin. Éta leres pikeun duanana genders sareng sadaya umur umur. Salaku conto, 44%, laju kanker diperkirakeun nyaéta 0.4%, tapi pikeun jalma anu sindrom jantung rusak, éta 8%. Dina lalaki 45 nepi ka 64 taun, laju kanker diperkirakeun nyaéta 2%, tapi dina jalma anu sindrom jantung rusak, éta 22%. Dina lalaki sareng awéwé langkung kolot, kasus kanker diperkirakeun langkung ti dua kali anu bakal dipiharep pikeun jalma anu sindrom jantung rusak.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.webmd.com/cancer/news/20190717/can-a-broken-heart-contribute-to-cancer