Ceurik pengobatan kanker payudara-tambah ditambahkeun kana Dana Kangker Narkoba Kangker Inggris

Sababaraha pasien anu kanker payudara maju di Inggris, ngiringan sabalikna tina kaputusan anu sateuacana ku National Institute for Health and Care Excellence (NICE).

Kondom tina perlakuan ribociclib (Kisqali) jeung Fulvestrant (Faslodex), anu dipidangkeun ngalambatkeun panambangan panyakit dina uji klinis, nyaéta NICE dina April 2019 merhatoskeun obat-obatan henteu masihan nilai artos.

Tapi negosi harga tiasa ngaktifkeun NICE pikeun nyarankeun pasien NHS di Inggris kedah ngagaduhan aksés ka obat kasebut. Ieu gabung kombo perawatan anu sami dina Dana Kanker Obat, anu bayaran awal pikeun pangubaran inovatif.

Dina hal ieu, NICE bakal marios kombinasi éta kedah disiapkeun rutin pikeun pasien anyar sakali percobaan klinis réngsé di tungtung 2020.

Rose Grey, manajer kawijakan Kanser Research UK parantos nampi "warta anu saé." Sauran éta langkung saé pikeun ngingetkeun karya NICE, NHS Inggris, sareng Inggris ribociclib pikeun mastikeun pangobatan tiasa dianjurkeun saatos panolakan awal.

Obat-obatan anu disarankeun pikeun Dana Kanker Kanker di Inggris ogé umumna dibiayaan ku NHS di Irlandia Kalér sareng Wales, janten pangobatan ogé kedah sayogi pikeun penderita aya. Kaputusan ngeunaan ubar naon anu kudu dibiayaan NHS di Skotlandia dilakukeun ku Scottish Medicines Consortium.

Tunda kémoterapi

Pangobatan gabungan anu disatujuan nyaéta ribociclib, ubar kanker anu sasarengan, kalayan fulvestrant, anu mangrupikeun terapi hormon anu disuntik.

Kombinasi ieu bakal sayogi pikeun penderita kanker payudara maju anu disebarkeun sakitar payudara atanapi bagian-bagian awak lianna. Tapi ngan ukur pikeun anu kanker disababkeun ku hormon éstrogen sareng tés négatip pikeun hiji molekul anu disebut HER2, sareng anu parantos dirawat ku terapi hormon sateuacanna.

NICE menyimpulkan yén perlakuan gabungan perlu pikeun pengobatan pasien anu panyakit agrésif.

"Perencanaan anu tiasa nolak tumerapna panyakit penting kusabab efek samping anu sering pikaresepeun pikeun kemoterapi, sareng ngalambatkeun kabutuhan aranjeunna dina batur." - Meindert Boysen, diréktur Pusat NICE pikeun Téknologi Téhnologi Kaséhatan

"Bukti percobaan klinis nunjukkeun pilihan perawatan ieu tiasa masihan pasien langkung serius," saur Grey, ngarujuk kana pangajaran ngabandingkeun gabungan kana ubar dummy (plasebo) di awéwé 726 anu parantos ngalangkungan ménopause.

Pasien nyandak perawatan kombinasi pikeun pasien 20.5 rata-rata, dibandingkeun sareng 12.8 rata-rata dina anu nyandak fulvestrant sareng plasebo.

Tapi leuwih ti satengah jalma anu maotna sél getih-parah (Neutropenia).

Langkung seueur pilihan pikeun pasien

Kombinasi ribociclib sareng fulvestrant ngiringan daptar anu disatujuan pikeun jalma kalayan kanker payudara modél kieu. Éta bakal masihan pilihan tambahan pikeun pasien anu kanker parantos lirén ngaréspon kana terapi hormon.

NICE nyatakeun yén combo kedah dianggo dina kasus dimana ngan ukur pilihan nyaéta kombinasi dua ubar anu béda, terapi hormon anu disebut exemestane (Aromasin) sareng ubar everolimus targét (Afinitor).

"Perawatan nawarkeun alternatif pikeun kombinasi anu disatujuan narkoba pikeun ubar kanker taun ieu - anu penting kusabab gejala dina sababaraha pasien," saur Grey. "Sareng kumargi parantos disarankeun pikeun Dana Kanker Kanker, pasien tiasa ngaksés ubar éta."

Pasien anu nyandak ribociclib sareng fulvestrant peryogi pamariksaan jantung teratur sareng uji pikeun mastikeun ati na didamelna leres. Kombinasi singgetan (Verzenio) sareng fulvestrant.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.cancerresearchuk.org/about-us/cancer-news/news-report/2019-07-17-second-breast-cancer-treatment-combo-added-to-englands-cancer-drugs-fund