Déwan Afrika Pengelompokeun Afrika Pinter Afrika: Bamako boga imah 16 dina pasamoan 17 Juli 8th

Ibukota Malian mangrupikeun 16 di 17 Juli 2019, pertemuan kadalapan Déwan Afrika Déwan Smart Afrika Alliance Regulators (CAR VIII). Upacara pambukaan rapat internasional ieu dipimpin ku Menteri Ékonomi Digital sareng Pangéran, Ibu Kamissa Camara, Diréktur Jéndral Smart Africa Alliance, Laciné Koné sareng Présidén Otoritas Malian ngatur Komunikasi, Informasi sareng Komunikasi sareng Téknik (AMRTP), Cheick Sidi Mohamed Nimaga.

Sababaraha utusan ti Amérika Anggota sumping pikeun padamelan ieu. Kukituna, pikeun dua dinten rapat ieu bakal janten kerangka ngarobih organisasi, mesék katerapan sareng ngaleupaskeun rencana tilu taun. Dina biantarana, Présidén AMRTP, Cheick Sidi Mohamed Nimaga, hatur nuhun ka nagara anggota anu parantos amanah disimpen di Mali pikeun ngadamel rapat ieu. Numutkeun anjeunna, pentingna sareng kapentingan sektor komunikasi / ICT dimana aranjeunna damel henteu aya deui nunjukkeun kusabab mungkin nyatet prioritas anu Heads of State masihan ka ICT salaku vektor penting tina pamekaran nagara individu, tapi ogé ti buana buana. Salaku tambahan, anjeunna bakal nyarios yén pertemuan kadalapan ieu Déwan Afrika Regulators of Alliance mangrupakeun titik balik dina ngalaksanakeun tugas-tugas anu dipertanggungjawabkeun ka aranjeunna sareng anu bakal ngamungkinkeun Otoritas Umum ngahontal tujuan khusus na nyaéta yén nyayogikeun alat-alat hukum anu dipikabutuh pikeun neruskeun misi pitulung sareng dukungan ka nagara anggota Smart Africa Alliance.

Numutkeun kana Diréktur Ngatur Smart Africa Alliance, Laciné Koné, Smart Africa ayeuna parantos nampi ti dukungan politik anu kuat di Kepala tingkat Propinsi pikeun komitmen pikeun ngarobih Afrika janten pasar digital anu unik. Pikeun anjeunna, komitmen ieu mangrupikeun hasil tina nyoko manifesto Smart Africa. Salajengna, anjeunna negeskeun yén pikeun nggayuh tujuan ieu, sadayana kabentukkeun dina harmoni pangaturan. " Kanggo transformasi nyata Afrika, waktuna régulator pikeun ngamimitian mikir ngeunaan transformasi dasar ékonomi urang "Ceuk Anjeunna.

Kanggo Menteri Ékonomi Digital sareng Pangéran, Ibu Kamissa Camara, Smart Africa Alliance mangrupikeun hasil tina politik anu épék ku sadaya Heads Amérika pikeun ngajantenkeun ICT minangka uji pangwangunan pikeun buana. Numutkeun anjeunna, di dieu di Mali, Téknologi mangrupikeun séktor pangwangunan stratégi sareng aranjeunna neken ngajantenkeun kintunan sosio-ékonomi sareng pangembangan budaya nagara. Salaku tambahan, Menteri nyatakeun yén résiko anu aya hubunganana sareng ngagunakeun ICT mangrupikeun tantangan anu ngan ukur tiasa dihontal ngaliwatan sinergis antara palaku nasional, gawé babarengan internasional.

Ousmane Baba Drame

sumber: Lerepublicainmali

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://bamada.net/conseil-africain-des-regulateurs-de-lalliance-smart-africa-bamako-abritera-du-16-au-17-juillet-la-8eme-reunion