Kanker peujit: Latihan ieu tiasa ngabantosan pikeun merangan panyakit anu nyebutkeun - naha anjeun ngalakukeun ieu?

Bowel kangker dimimitian dina bowel badag (titik) sareng petikan tukang (réktum). Knownta ogé kawanoh salaku kanker colorectal. Perlakuan gumantung kana kanker mana mana dina rusina jalma anu tinggaleun kanker. Bedah biasana pengobatan utama pikeun kanker bowel, tapi dina pangajaran nu anyar nembongkeun sababaraha tipe latihan pikeun ngabutuhkeun tumuwuhna sél kanker.

Ulikan, diterbitkeun dina The Journal of FisiologiHIIT, kamekaran sél kanker titik anu dikurangan, ieu ogé ningkatkeun indikator tina peradangan.

Pikeun lila, pokus kana latihan geus diakutkeun na awak.

Sanajan kitu, papanggihan ieu nunjukkeun yén épék handap sési tunggal HIIT, hiji rezim latihan ngalibetkeun pondok, bursts énergi tinggi oge penting.

Perobahan di handap HIIT nyarankeun yén sababaraha kali paparan ka épék latihan tiasa nyumbang kana kanker ngalawan kanker.

Hasil ieu nguatkeun pentingna pikeun ngalaksanakeun latihan biasa tur ngajaga gaya hirup sehat.

Ulikan anu dilakukeun ku Universitas Queensland ditéang jeung Universitas Waterloo, Ontario, kalibet salamet kanker colorectal atanapi sési tunggal sesi HIIT atanapi 12 salila opat minggu. Sampel getih maranéhanana dikumpulkeun saégeus saatos periode tunggal, kukituna dianalisis pikeun nalungtik kamekaran sél kanker titik.

Penting ku metodeu anu digunakeun pikeun ngémpélkeun sél kanker titik di laboratorium anu tumuwuh na awak manusa, merlukeun panalungtikan kahareup pikeun narjamahkeun papanggihan ieu jadi tumur manusa.

Koméntar ngeunaan papanggihan, James Devin, kalungguhan panulis dina panalungtikan ngadawuh:

"Urang geus nunjukkeun yén latihan tiasa maénkeun peran dina ngahambat tumuwuhna sél kanker titik. Satutasna bout akut HIIT aya naek husus peradangan langsung saatos latihan, anu hipotésis janten aub dina ngurangan jumlah sél kanker.

"Ieu nunjukkeun yén gaya hirup aktif aktip tiasa janten penting dina ngungkulan tumor colorectal manusa na. Urang hoyong ngaraos katerangan kumaha parobahan ieu dina jubah metar sareng ngarti mékanisme ku anu aranjeunna tiasa mangaruhan tumuwuhna. "

Cacak henteu écésina nyababkeun kanker bowel, sababaraha faktor tiasa ningkatkeun résiko pikeun ngembangkeun panyakit éta.

Numutkeun ti Bowel Cancer UK, ieu diantarana:

  • Yuswa leuwih 50
  • A sajarah kulawarga kuat kanker bowel
  • Sajarah pertumbuhan non-kanker (polyps) dina peujit anjeun
  • Kasakit radang bowel anu lami sapertos kasakit Crohn atanapi colitis ulcerative
  • Ketik diabetes 2
  • Hiji gaya hirup damang

Alkohol nyaéta faktor gaya hirup anu bisa ningkatkeun résiko, terangna ka NHS: "Inuman alkohol parantos ngabantos waktos langkung kanker kanker peujit, khususna upami anjeun inuman.

Obeatna ogé dikaitkeun kana ngaronjat résiko kangker bowel, utamana di lalaki, tambah awak kaséhatan, salajengna ngabantosan papanggihan pangajian sareng nyieun kasus pikeun ngajaga gaya hirup aktif.

Sawatara gangguan cerna ogé tiasa ningkatkeun résiko, ceuk NHS: "Upamana, kanker peujit téh anu paling teratur di jelema-jalma nu gaduh kasakit Crohn atawa colitis ulcerative éksténsif salila sababaraha taun 10."

Upami anjeun ngagaduhan hiji kaayaan ieu, anjeun biasana biasana dipariksa ku néang gejala kanker.

"Pariksa kalibet peujit anjeun ku kolonoskop anu - pipah fléksibel anu sempit panjang anu ngandung kaméra anu leutik. Ieu diselapkeun kana handap anjeun. "

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.express.co.uk/life-style/health/1154355/bowel-cancer-symptoms-screening-signs-test-treatment-exercise