NASA tenang nyorong perkiraan peluncuran tina SLS kanggo 2021 - BGR

NASA miharep, badé ngirimkeun astronot kana Bulan sareng ahirna kana planét sanésna, tapi ayeunana henteu gaduh rokét anu sanggup ngalakukeun feats sapertos kitu. The Space Launch System (SLS) ngarupakeun solusi NASA, tapi pamekaran rokét nyandak leuwih lila - sareng hargana seueur langkung - batan agénsi anu kantos rencanana.

NASA pangkirakeunana nyarankeun yen SLS tetep miharep ningali test hiber kahijina tempat di 2020 . Misi henteu dirékam kieu bakal janten léngkah anu penting, tapi ayeuna sigana anu agénsi rada robah na ekspektasi, prospekna ayeuna loba dipikaresep di 2021.

siga Ars Technica wartoskeun, Administrator NASA Jim Bridenstine nembe spoke ka Komite Sénat AS dina Perdagangan, Transportationlmu sareng Transportasi, sareng kaping anjeunna anu dicarikeun kanggo peluncuran munggaran SLS nyaéta sataun sanggeusna sadayana asumsi dianggap.

Bridenstine parantos ngingetkeun 2021 dua kali dina tanggal The agénsi ngaharepkeun yén misi Artemis-1, peluncuran munggaran tina uji SLS, bakal lumangsung. Kuncén nyarios yén 2021 "badé tiasa," tapi nampik nampi naon na langkung spésifik.

Ieu sanés waktos munggaran NASA parantos nunda nunda rencana SLS na, sareng upami jadwal anu mimiti tiasa parantos tiasa ditingali saheulaanan hiji hiber SLS ayeuna. Nepi ka ngajantenkeun jadwal ieu pikeun ngarobah, sareng tanggal peluncuran anu dijadwalkeun dinaheula diawaran ka 2019, sareng ayeuna kana 2020, ka 2021.

Nepi ieu ogé nyababkeun biaya finansial anu signifikan pikeun NASA, anu ayeuna memperkirakan yén program bakal ngarugikeun milyar rupiah leuwih ti mimitina rencanana. Kudu dicatet yén NASA berpungsi sareng sub-kontraktor, kaasup Boeing (anu gagal pikeun ngahontal tahapan pikeun pesawat ruang angkasa Starliner Na ) jeung Northrop Grumman (anu henteu katingalina tiasa ngirutan wasting proyek James Webb Spasi teleskop ) dina program SLS. Kuring heran naha éta SLS geus ngalaman kakurangan?

Gambar Sumber: Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR