Liesse sareng fraternisation di beulah kaler, kekerasan dina kidul: kumaha Maroko milari meunangna Aljazair dina CAN 2019 - JeuneAfrique.com

Tien Juara Aljazair ieu sohor ku Maroko, sabab tiasa ditingalikeun ka pamandangan fraternisasi anu sapertos teu aya di kalér nagara na. Kekerasan kitu, bitu aya di Selatan.

La meunangna Aljazair dina tiasa 2019 geus ngalaman dina cara-henteu kontras - sareng pisan politik - di Maroko, dimana éta pendapat, saatos waktos anu dicindekkeun dirasakeun saatos éliminasi prématur tina Singa ti Atlas, bagian pikeun nyingkah bagian-bakti na dina sabelas Aljazair.

Di daérah kalér Oriental marengan watesna saenggeusna ditutup 25 taun, pamandangan ngubilasi punctuated sapeuting 19 Juli 20, kaasup Saidia- atawa fans Maroko Fennecs parantos dipasang " zona kipas - di pameuntasan wates of Zouj Bghal sareng Oujda.

Fraternization henteu diterbitkeun

Di kota dimungkinkeun, konvoi tutumpakan nempokeun bendera Maroko sareng Aljérér anu ngarambat ku arteri sabab riungan dikumpulkeun di 9 Juli Square sareng di hareupeun dina Konsulat Umum Aljazair.

Dina dua tepi ka Wadi Kiss, anu misahkeun Saidia ti kota Aljazair Marsa Ben M'Hidi, ratusan panganteur nyanyi kawentar: " Hiji, dua, tilu, Viva Aljazair ". Tapi ogé: "Jelema hoyong tungtung wates".

Numutkeun kana sumber pulisi, kana acara fraternisasi anu gedé lumangsung dina genep ka tujuh rebu Maroko dina Oriental sareng sababaraha rébu réa di sakumna Karajaan (Casablanca, Tangier, Rabat, Marrakech ...).

Dijieun umum 20 Juli, pesen haneut tina ucapan salamet ti Raja Mohammed VI "lanceukna Aljazair, dina kasempetan ieu", ieu sacara saksama ditunjukkeun ngabuktikeun yén kaayaan teu satuju antara dua urang tatanggana teu dumasar ka teu kaasiburan antara dua bangsa, tapi dina hiji sengketa jieunan: anu ti Sahara.

Adegan karusuhan dina Laayoune

Di propinsi beulah kidul, di sisi anu sanés, peuting 19 dina bulan Juli Juli 20 ditandaan ku bitu kekerasan dina misalignment anu lengkep sareng di luhur.

Nunjukkeun kana hiji slogan anu dikaluarkeun saprak Tindouf kalayan kapamingpinan di Polisario Front, jaringan ku gerilyawan séparatis geus nyusul jalan jalan Grup Laayoune, Smara, Dakhla, Boujdour na Tan Tan dina jumlah ngora deukeut 9 000, kalayan obyektif husus: ngamangpaatkeun pikagumbiraeun anu disababkeun ku meunangna Aljazair adu pulisi.

Pisentenis kajadian, Kota Layayun ngalaman lami nyata karusuhan antara demonstran angkatan sareng batu sareng knives sareng pulisi, anu nganggo gas cimata, pélor karét sareng ngawitan "seuneu" nyalukan non-bisa nepi ka tiwasna, tapi kalayan amunisi hirup, pikeun paleupkeun.

Numutkeun kana sumber kaamanan, anu Jeune Afrique Avenue Avenue Mohammed VI ngiringan sababaraha jam dina jarak dua kilométer, ku kahuruan mobil, pepalang keur ngahalangan, karét sahiji cabang bank sareng serangan kandaraan pulisi, sateuacan balaréa éta dispersed. Anggota 169 pulisi sareng sajumlah karusuhanan anu teu dipikanyaho dukaan. Dua puluh démonstran ditéwak.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique