Beji Caid Essebsi: Tunisia ngubur présidén na ku ayana Macron

Tunisia préparasi dinten Saptu ieu pikeun mayar panghargaan nasional pikeun présidén anu dipilih sacara démokratis ku kaaprut universal, Beji Caid Essebsi , anu kedah dikubur di payuneun sababaraha kepala nagara sareng riungan ti Tunisia .

Layon tina présiden almarhum Kemis dina yuswa 92 taun ngagabung dina dinten Jumaah istana presiden Carthage anjeunna dikuasai saprak 2014, dina ayana ratusan Tunisia sumping pikeun ngumpulkeun rilis-rilis ti rumah sakit militer.

Upacara resmi dijadwalkeun siang (waktos Perancis) di payuneun Emmanuel Macron, pupuhu Otoritas Paléstina Mahmoud Abbas, Présidén Algeria Acting Abdelkader Bensalah atanapi Sekretaris Jenderal Liga Arab Ahmed Aboul Gheit.

Benoît Delmas@westernculturel

Duka ti Présidén Républik. Emir Qatar, Emmanuel Macron, présidén Liga Arab, antara anu sanés, bakal ngadatangan pamakaman. Awak bakal ninggalkeun Istana Carthage di 11h pikeun Kuburan Jellaz. Tunis dibubarkeun pikeun kasempetan éta.

Perarakan pamakaman nilar karaton Carthage ka kuburan Djellaz, sakitar 25 km jauh, tempat anjeunna bakal dikubur di barengan anggota kulawargana. Seueur Tunisia diperkirakeun di kuburan luas ieu di tengah-tengah Tunis kanggo nawiskeun adieu anu terakhir ka présidénna, anu maot dina dinten Tunisia ngagungkeun proklamasi Républik di 1957.

Fitur kaamanan penting

Menteri Dalam Negeri nyatakeun yén parantos nyebarkeun alat kaamanan utama, bari hormat "rapat-rapat warga sacara spontan". "Présidén Béji Caïd Essebsi milik masarakat Tunisia sareng unggal Tunisia ngagaduhan hak hadir pamakamanna," tulis putrana Hafedh, dina Facebook. Sababaraha Tunisia mayar hormat spontan Jumaah ka presiden, ngalebetkeun kembang caket karaton.

Dinten Jumaah, koran dicitak hideung sareng bodas, seueur situs wéb anu parah logo, sareng televisi nasional teras nyebarkeun ayat-ayat Al-Quran antara tulak warta. Tunisia parantos ngumumkeun tujuh dinten duka pikeun ngahormatan présidénna, sareng pertandingan maén bal sareng acara budaya parantos dibatalkeun.

Saprak pengumuman ngeunaan pupusna, séktor internasional parantos nyuarkeun peran penting tina présidén dina "martsa ka arah demokrasi" dina ayunan Arab Spring. Nagara-nagara tatangga sapertos Algeria, Mesir, Libya, Yordania atanapi Mauritania parantos ngumumkeun tilu dinten duka.

Sumber: http: //www.leparisien.fr/international/beji-caid-essebsi-la-tunisie-enterre-son-president-en-presence-de-macron-27-07-2019-8124660.php