5 Kadaharan Pikeun Ngaronjatkeun Fungsi Ginjal - Ningkatkeun Kaséhatan anjeun

Ayeuna, panyakit ginjal kronis nyaéta masalah kaséhatan anu utama. Kusabab urang nuju nampilkeun didieu daptar pangan anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngarantosan pungsi ginjal, anu ngandung sayuran sareng sayuran.

Hal ieu diperkirakeun yén Prévalénsi panyakit ginjal kronis bakal ganda dina dékade ka hareup kusabab sepuh kutang populasi tur ngaronjatna prosés kronis sapertos diabetes atanapi obesitas.

Ningali: Jenis 5 obesitas jeung panyababna

Buah, sayuran sareng sayuran anu ngabantosan fungsi ginjal mangrupa ukuran preventative anu saé anu bisa kajantenankeun léngkah kasakit ieu sareng ningkatkeun komplikasi kardasan-paru anu dikaitkeun kana panyakit ieu.

Ginjal mibanda fungsi régulasi anu penting pikeun aya dina organisme urang: organ ieu tanggung jawab ngaleungitkeun runtah. Getih anu ngalirkeun ngaliwatan ginjal disaring ku aranjeunna sarta nahan bahan-bahan pikeun ngaleungitkeun. Sajaba ti éta, organ ieu ngatur cair sareng éléktrolit anu aya dina awak urang.

Lamun hiji jalma miboga panyakit ginjal anu serius, artina ngandung harti yén ginjal parantos henteu leres kalayan leres kalayan rupa-rupa fungsi anu disebatkeun. Kusabab ieu alesan anu kedah ngontrolasi dahareun na (cair na produk pangan).

Ngarobih diet anjeun pikeun ningkatkeun fungsi ginjal sanés ngan ukur rekomendasi anu séhatieu ngagambarkeun bagian dasar pengobatan ditéang ku nginum obat sareng dialysis.

Gizi nyukupan penting pikeun ngabenerkeun jalur panyakit sareng pikeun nyegah panyakit séjénna anu patali sareng fungsi ginjal sapertos diabetes, hiperténsi atanapi obesitas.

Diet individu ku masalah ginjal kedah:

  • variatif
  • saimbang
  • tingkat énergi luyu
  • mantri
  • cocok
  • réngsé

Dina sésana artikel ieu, urang nampilkeun lima bungbuahan sarta sayuran anu ngabantosan urang ningkat fungsi ginjal.

1. Escarole anu

Escarole, ogé katelah endic chicory, nyaéta sayuran nikmat sareng idéal pikeun jalma anu hoyong ningkatkeun fungsi ginjalna. Alesanna: dahareun ieu gaduh kandungan cai luhur sarta asupan kalori low.

Sajaba ti éta, cai nunjukkeun kira-kira 95% tina komposisina, ku sabab kitu kanyataan yén éta téh kadaharan hampang. Foodta ogé kadaharan anu ngagentos sabab eusina serat luhur.

Sajaba kandungan cai luhur, escarole sabagian beunghar mineral jeung vitamin. Di antara pangpentingna nyaéta kalsium, fosfor, beusi, kalium jeung natrium. Sakumaha anu aya hubunganana, escarole mah beunghar vitamin A, vitamin C sareng vitamin B.

2. Bawang jeung bawang beureum

Sayuran ieu dipisahkeun ku bahan pangan panglobana di gastronomi di sakabeh dunya. Lapisan saatos lapisan, bawang sarta bawang beureum seueur manfaat.

Sareng fungsi renal, ieu Peta diuretik anu kuat nyaéta metot: pangan ieu ngamajukeun miceun cikiih. Pondokna, bawang bombay sareng bawang beureum gaduh kakuatan depurative anu kuat, hiji ciri anu saé kasehatan ginjal urang.

Hiji studi ilmiah diterbitkeun dina Journal of Food Médis dipariksa qualities bawang salaku aktivasina efektip fungsi ginjal sareng éliminasi cair anu aya dina awak urang.

Salaku urang nyarios di luhur, aksi depurative maranéhanana henteu ngan kahadéan maranéhanana. Pangan ieu mibanda mangpaat deui. :Ta:

  • ngabantosan ngalawan diabetes
  • ngamajukeun nyerna dahareun
  • ningkatkeun sistim imun
  • nulungan sababaraha kasakit engapan

3. Wortel

Wortel mangrupa sayuran anu dipikanyaho pikeun mangpaatna dina kaséhatan visual. Tapi, éta henteu ngan kahadean-Na: wortel mibanda loba pasipatan.

Sareng hormat ka fungsi renal, sayur ieu penting kusabab kakuatan diuretik na. Saperti kadaharan saméméhna, la wortel mibanda kandungan cai luhur, nu mempermudah sareng ngabangkitkeun cikiih cakir anu, kahareupna ngagaleupkeun batu ginjal.

Jeung pikeun mulang ka kaséhatan visual, leres pisan leres yen wortel mangrupakeun babaturan deukeut pikeun visi urang. Tukangeun mitos ieu teh hakekat wortel: béta-karotén dina sayuran ieu mangrupa sekutu anu kuat sabab nyegah kéngingan prématur. Konsumsi wortel lajeng ngamungkinkeun urang pikeun ngajaga rétina sarta nyegah penampilan katarak.

4. Blueberries

jus buah beri biru pikeun ngaronjatkeun fungsi ginjal

Salian rasa nikmat maranéhanana, buah beri biru ngandung aktif antiseptik pikeun saluran kemih. éta blueberries anu lajeng idéal pikeun pajoang inféksi sareng ningkatkeun sirkulasi periferal.

Jus buah beri biru boga rasa antiseptik sareng antibiotik anu kuat sareng heran dina baktéri anu nganggakeun inféksi saluran kemih, khususna di baktéri Escherichia coli.

Sajaba ti éta, buah beri biru ngandung sababarahaasam quinic, zat nu acidifies cikiih nalika ngaleungitkeun. Asam ieu ngamungkinkeun urang pikeun nyingkahan formasi batu ginjal sahingga nyegah urolithiasis.

Pondokna, Blueberries mangrupakeun buah anu hadé pikeun ningkatkeun fungsi ginjal.

5. Kadaharan séjénna anu ningkatkeun fungsi ginjal

Daging buah sareng sayuran didadarkeun di artikel ieu sajauh ngan tina hiji-hijina pangan dianjurkeun pikeun anu hayang ningkat kana fungsi ginjalna.

Aya seueur batur pikeun pasipatan anu alus teuing pikeun fungsi ginjal, sapertos:

  • tarawangsa
  • jeruk nipis éta
  • bonténg teh
  • asparagus seger
  • kacang
  • suung

Artikel ieu ogé tiasa resep: Ubar Basil na sage mun cleanse ginjal anjeun alami

Upami anjeun ngagaduhan masalah masalah ginjalulah ragu konsultasi dokter tina kapercayaan pikeun nawiskeun anjeun pengobatan sareng diet anu nyukupan pikeun ngabenerkeun masalah kaséhatan ieu.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/5-aliments-pour-ameliorer-la-fonction-renale/