5 Ubat Hérbal Pikeun Tunda Lenturan Menstruasi - Ningkatkeun Kaséhatan anjeun

Sakabéh awéwé, antara pubertas sareng ménopause, gaduh, sabulan sanggeus bulan, balik sareng période maranéhanana. Prosés biologis alami ieu tiasa ngagagalkeun seueur kasulitan anu mangaruhan tugas sapopoé. Naon kajadian nalika anjeun ngalaman jeda menstruasi?

Dina artikel ieu kami ngajarkeun anjeun nyiapkeun ubar-jamét 5 anu tiasa ngabantosan anjeun upami anjeun kagungan waktos reureuh menstruasi supados anjeun tiasa neraskeun hirup anjeun tanpa hambatan.

Naon anu reureuh menstruasi?

Gumantung kana kasempetan éta, umur anjeun sareng gaya hirup, reureuh tur henteuna kareseban tiasa gaduh sababaraha harti. Dina naon waé, penting pikeun konsultasi para ahli sareng konsultasi dokter.

Salaku conto, meureun ku anjeun henteu ngagaduhan salami waktos sareng siklus anjeun henteu teratur. Dina rumaja aya sababaraha gangguan siklus menstruasi. Menstruasi sigana pangajina leuwih seueur, waktos deui sareng meureun aya Nepi.

  • Upami sataun tos dilambangkeun saatos periode mimiti anjeun jeung teu teratur dina daur tetep, konsultasi dokter nu ahli ngeunaan kandungan anu bakal pituduh anjeun.

Salaku tambahan, jeda menstruasi tiasa sinonim sareng kakandungan. Sajaba ti éta, nyaéta jenis peringatan atawa alarem anu badan anjeun masihan anjeun ngabejaan yen hiji hal anu sejenna:

  • Meureun aya inféksi
  • Anjeun bisa jadi kudu sindrom anu langkung serius atanapi gering

Naha aturan nyangsang?

Anu nyababkeun reureuh menstruasi sabab parantos henteu aya hubunganana sareng nu disebut di luhur? Inget yen kareseban nyaéta prosés hormonal na yén sababaraha faktor pangaruh siklus anjeun.

Diantara ieu, urang manggihan:

  • Dahareun
  • latihan
  • Setrés

Pembawat imah dipaké pikeun abad ka-masalah pikeun ngajawab masalah anu kedah reureuh menstruasi, da ménopause sareng perioda teratur.

Pariksa artikel ieu: Infusus 5 anu tiasa marengan pengobatan gastritis

Pangémat kanggo reureuh kareseban

1. Angelica infusion

Ieu tutuwuhan, disusun dina bentukinfusion nyababkeun mobilitas rahim, ku kituna kareseban asalna dina hiji caket anu deukeut kana waktos anu sakuduna sumpingna.

Ieu bakal mungkas setrés, jeung salempang.

bahan

  • 2 gelas cai (500 ml)
  • 2 sendok root angelica (30 g)

Kamarana Sadérék?

  • Kahiji, panas cai.
  • Sakali titik golak pusatna, tambahkeun cangkir Angelica sareng nutupan sababaraha menit, supaya sipat-bahan anu dipikaresep kanggo tutuwuhan ngumpul di cairanana.
  • Sakali waktos ieu parantos kaliwat, filter, hayu kmu sareng nyandak infusion ieu 3 kali sapoé dugi ka ahir ahir reureuh menstruasi.

2. Akar Grande Aunée

Ubar ieu disarankeun pikeun sadaya pasien kalayan gangguan menstruasi sareng siklus teratur. Ieu téh mangpaat sareng kuat nalika pangobatan hormonal téh contraindicated atawa salian ieu.

bahan

  • 3 sendok akar Great Aunea (45 g)
  • 1 ½ sagelas cai (300 ml)

Kamarana Sadérék?

  • Panas caina sareng tambahkeun root Taun Barat nalika éta ngagolak. Panutup sarta anggap nangtung menit 30.
  • Disarankeun nginum infusion ieu Kali 2 per dinten per porsi 50 ml (¼ gelas) unggal waktos.

Dina kalolobaan kasus, kareseban lumangsung langsung atanapi pangahirna dina dinten anu sami. Upami anjeun pikir anjeun reuneuh, hal anu penting pikeun laksana ati-ati nalika nganggo tutuwuhan ieu.

3. Boldo Tea

Boldo teh ngalawan menstruasi tunda

Le Boldo nyaéta hiji tutuwuhan anu sipatna boga sipat luhur, kaasup anu merangsang rahim. Konsumsi infusion ieu ngajadikeun ngaluarkeun getih gancang sarta sacara efisien.

bahan

  • 2 gelas cai (500 ml)
  • 5 daun boldo

Kamarana Sadérék?

  • Dina panci sedeng, tambahkeun cai bersih anu dituduhkeun di luhur, nutupan sareng mawa kulub.
  • Teras nambahkeun daun 5 tina Boldo teras masang inféksi ngeunaan 10 menit.
  • Sanggeus pareum panas, tutup pan teras anggap kira-kira sababaraha menit 15.
  • Ngayak brew sareng ngantep tiis. Nyokot hiji cangkir infus ieu 3 kali sapoé.

4. Siki wortel liar

Sikina ieu, najan sigana teu aya kauntungan, anu kapaké pikeun nyababkeun kontraksi uterus sahingga nyababkeun awal aturan.

Aranjeunna ngan ukur hiji conto tina sagala manfaat anjeun tiasa nyandak tina tutuwuhan kawas wortel liar.

bahan

  • 1 séndok téh siki wortel liar (5 g)
  • 1 sagelas cai (200 ml)

Kamarana Sadérék?

  • Sanggeus meuli siki wortel liar ti toko dahareun kaséhatan atawa milih anu diturun ka dusun di mana maranéhanana dipelak, ulah hilap ka meakeun aranjeunna sateuacan unggal makan.
  • Ieu bisa jadi kudu dicokot aranjeunna sareng sagelas cai pikeun ngagampangkeun panyelapan. Effectfék maranéhanana baris nimpah akurat sareng éfisién.

5. Cengkéh légal tea

Ieu infusion, dina ngabalukarkeun kontraksi tina péso jeung otot rahim, gancang nyababkeun peregangan menstruasi. Lantaran kitu, mangrupakeun salah sahiji anu pang mangpaat panginepan ogé ogé mibanda rasa anu beunghar berkat cengkéh.

Ogé baca: 5 Pengetahuan Alam Pengetahuan Alam pikeun Ngalawan Caries Dental

bahan

Kamarana Sadérék?

  • Pikeun nyiapkeun ubar ieu, panas boh bahan dina waktu nu bareng.
  • Saentos menit ngagolakkeun 2, pareuman panas sareng ngantepna usik.
  • Lajeng nyaring brew anjeun sareng inuman cangkir 3 panas sakali beurang kanggo ngahasilkeun pangaruh anu ngalegaan.

Dina hal naon wae, reureuh tina aturan can jadi masalah anu serius. Kituna, mun aya sering pisan, leuwih hadé nganggo profésional pikeun ngajawab masalahna ngaliwatan mékanisme lianna.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/5-remedes-a-base-de-plantes-pour-remedier-au-retard-menstruel/