Kabiasaan 5 pikeun ngubaran incontinence kiki - Ningkatkeun Kaséhatan anjeun

Inkontinence kemih ngarujuk kana rugi cukuran cikiih. Leungitna ieu tiasa paring henteu, nalika bocor cikiih kirang, atanapi serius, nalika kandung kemih leres pisan.

Pembinangan kemih sanes kasakit sanésna: éta rada gejala. Aya loba sabab anu tiasa nyababkeun incontinence kemih.

Bocor cikiih tiasa ngadadak sareng anu tiasa lumangsung nalika sabar batuk, beresin, atanapi stresses. Sababaraha pasien ngembangkeun wangun parah tina gejala ieu sareng bahkan teu gaduh waktos kanggo ngahontal toilet saenggeus mendesak.

Najan perlakuan ieu beda-beda gumantung kana cukang lantaran kaayaan gejala ieu, sababaraha ukuran dasar tiasa mantuan kami ngontrol. Sadaya pasien tiasa latihan kabiasaan watekna di handap ieu pikeun ngubaran kagunaan kemih. Aya lima di antarana.

1. Robah kabiasaan dahar anjeun

Salah sahiji anu penting pikeun nyanghareupan inkontinensia napas nyaéta ningkatkeun pola dahareun.

Seueur di urang teu terang di handap ieu: dahar pangan tangtu sapertos pangan pungent atanapi amis ningkatkeun pangjurung pikeun urinate. Kituna seueur kadaharan kerekan tiasa gaduh pangaruh négatif dina kaayaan ieu.

Dina hal incontinence kemih, penting pisan pikeun ngurangan atanapi malah ngaleungitkeun pangan anu pikun, haseum pisan sareng amis pisan nu dina dahareun. Hadé tota pisan nyingkahan kopi jeung sumber kafein.

Artikel ieu ogé bisa Anjeun pikaresep: Kenop 11 tina diet anti-radang

2. Mendidik deui kandung kemih Anjeun

Rehabilitasi tina kandung kemih ngagabungkeun téhnik anu é ngan nguatkeun otot nu dibutuhkeun pikeun buang air kecil. Tujuanana nyaéta pikeun ngadegkeun jam tetep kanggo ngabersihan kandung kemih.

Kituna léngkah munggaran nyaéta pikeun nyambakeun program jalan dina jamban waktosna. Idéal nya éta pikeun tetep pangjurung pikeun urinate saloba mungkin, nepi ka awak ngasubkan cikiih dina waktu tetep.

Tangtu, penting pisan supaya dicokot: unggal jam, terus unggal dua jam, nepi ka interval opat jam tanpa béak.

Aya téknik basajan anu sanés anu tiasa ningkatkeun kamampuan pikeun nahan cikiih. Téhnik ieu ngalibatkeun rada ngagemahan cikiih nalika nyerep anu cekap supados dirasakeun. Mimitina, hiji kudu inget pangembatna pikeun kencing lima menit, mangka salila sapuluh menit ... Pikeun kontrol anu saé tina kandung kemih.

3. Ngalakukeun latihan pikeun nguatkeun lanté pelvik

Latihan pikeun nguatkeun lanté pelvik mangrupa ukuran anu saé pikeun ngubaran montininin. Prakték latihan ieu umumna perlakuan anu diajukeun nalika bocor kemih hampang.

Latihan anu paling dipikanyaho nyaéta Kegel latihan. Anjeun tiasa latihan éta unggal dintenna kanggo kanyamanan asal anjeun.

Naon butuh maneh mun

  • Mimiti, keuna ku sareng bersantai otot lanté pelvik salami lima nepi ka sapuluh detik. Teras, beristirahat kanggo waktos nu sami. Awak lanté anu rata anu anjeun paké pikeun ngeureunkeun aliran cikiih di tengah urin. Upami Anjeun teu yakin kumaha carana ngalakukeun ieu, coba pikeun ngeureunkeun aliran cikiih bari di kamar mandi.
  • Latihan anu sanés sapertos sasak atanapi élévasi pélvis, kéngingan pitulung anu hébat. Najan kitu, kedah pastikeun ngontrol otot anu saé.

4. Hindarkeun roko

ulah ngaroko pikeun nyingkahan incontinence kemih

consuming bako bisa kompromi fungsi saraf tina kandung kemih anu. Kusabab tingkat anu langkung gedé tina komponén toksik tina bako, roko téh bisa ngaleuleuskeun otot lanté pelvik.

Langkung khususna, efek nikotin tiasa nyababkeun kontraksi nu digedekeun tina kandung kemih, anu bakal ngabalukarkeun pangjurung ngadadak guna.

Sajaba ti éta, éta kudu diinget yén haseup bisa ngakibatkeun masalah batuk kronis anu nyababkeun bocor cikiih. Nalika kami batuk, tekanan beuteung dina lanté pelvik naek, anu ngahasilkeun turun tina kandung kemih sareng uretra.

5. Nyerah alkohol

Inuman alkohol mibanda pangaruh négatif: aranjeunna ngaleuleuskeun dinding sistim kemih. Konsumsi kaleuleuwihan inuman alkohol dikaitkeun-hadé ka nu kuat tina dinding kandung kemih, uretra, jeung ginjal.

Alkohol overstimulates kandung kemih sarta nurunkeun kamampuan pikeun nahan cikiih. Leuwih ti éta, janten desiccant, alkohol naekkeun résikonaUTIs.

Kituna, lamun aya pikeun ngubaran katurunan kemih, idéal pikeun nyerah alkohol sareng ningkatkeun asupan cai na.

Latihan ieu tiasa ogé kapentingan anjeun: Naon cukur warna caina Anjeun ngeunaan kaséhatan Anjeun

Kami keukeuh némbongan di dieu pentingna konsultasi ka dokter upami teu aya kasesahan kemih. Nu pas anjeun bakal meunangkeun diagnosis sareng pengobatan, anu langkung nguntungkeun dina ramalan bakal.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/5-habitudes-pour-soigner-lincontinence-urinaire/