Perawatan Kunyit 3 pikeun Kulit Séhat - Ningkatkeun Kaséhatan anjeun

Naha anjeun terang yén sababaraha olahan tina halimah tiasa mangpaat pikeun kulit? Bungbu ieu endah pisan nyumputkeun kahadean anu nyageurkeun anu nyababkeun ubar alus teuing keur loba kaayaan.

Ieu perlakuan turmeric bisa jadi cara basajan tur alami pikeun ngubaran, upamana, jarawat, panyakuran atanapi alopecia raray. Panggihan kumaha carana nyiapkeun sarta ngagunakeun éta léngkah.

Perlakuan jeung halemik

Turmeric (Curcuma longa) Mangrupakeun bungbu anu biasa di seueur gastronomy. Salian warna konéng anu sengit, anu ngaronjatkeun rasa sareng penampilan masakan kami, ista ogé dipikanyaho salaku antioksidan, sipat anti-radang jeung antimikrobialna. Turmeric oge ngabantuan nyegah proliferasi sél tumor.

Kalawan ieu virtues kuat, sababaraha perlakuan turmeric tiasa janten cara éféktif tur alam pikeun ningkatkeun sababaraha masalah kulit. Konci pikeun ubar ieu nyaéta curcumin, bahan aktif anu dianggo boh sacara lokal sareng lisan.

Dina ulikan ieu, pesmer dianggap efektif dina ngubaran sababaraha kondisi umum sapertos:

  • jarawat
  • alopecia
  • Dermatitis atopic
  • Potoaging raray
  • itching
  • Psoriasis

Baca ogé: Curcumin nyaéta sakumaha efektif, upami teu langkung ti pangobatan 7 ieu

1. jarawat

Kahiji tina ieu perlakuan turmeric ngalawanjarawat didasarkeun on sipat anti-radang jeung antibakteri tina bungbu ieu. Sajaba ti éta, sabagian studi parantos wincikan pangaruhna dina kaayaan ieu.

Panalungtikan dicutat confirms efektivitas aplikasi tina krim dumasar kana ékstrak rhizome ieu. Dina sababaraha hal, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngatur sékrési kaleuleuwihan sebum di jalma-panyawat sareng masalah anu patali".

bahan

  • Sari 1 sari kumer (5 ml)
  • ½ cangkir gél lidah vera (100 g)

elaboration

  • Pikeun nyiapkeun pangobatan ieu, ngan saukur campur dua bahan dugi ka bumbu ngaleyurkeun sapinuhna dina gél lidah buaya.

aplikasi

  • Kami ngarékoméndasikeun anjeun ka émboh dina kulkas. Sajaba ti éta, lamun ubar nyaéta tiis, éta bakal nguatkeun pangaruh anu saling sareng anti-radang.
  • Panawaran isuk-isuk, saatos ngumbah sareng ngabersihan kulit, sareng sore ngan saméméh bobo.
  • Upami nada anu ngaleungitkeun dina kulit ngaruksak anjeun, anjeun tiasa nerapkeun éta ukur peuting.

2. Potoaging raray

Le photoaging raray diwangun ku di oksidasi kulit alatan paparan ka panonpoé. Pikeun merangan sareng nyegah prématur sateuacanna, kami tiasa nganggo antioksidan, boh asup jeung ka luar.

Ku alatan éta, salian nganut diet anu beunghar buah sareng sayurankami nganggo bungbu mujijat urang di tingkat topical. Tambah, urang gé nyapasangkeun Vitamin E, antioksidan anu kuat anu kuat.

bahan

  • Sari 1 sari kumer (5 ml)
  • ½ gelas vitamin E (100 ml)

elaboration

  • Campur sari turmeric sareng vitamin E.
  • Nyimpen dina wadahna opak dina kulkas pikeun nyegah oksidasi.

aplikasi

  • Larapkeun ku ngabuatkeun hipu kana sakabeh rupi.
  • Ninggalkeun eta sadayana peuting sareng nyeuseuh isuk-isuk.

Baca ogé: 5 cara ngagunakeun kapsul vitamin E dina kulit anjeun

3. alopecia

turmeric ngalawan alopecia

nualopecia nyaéta kasakit anu pohara mangaruhan kana harga diri teh lalaki jeung awéwé. Najan mindeng sesah-eureun, perlakuan sareng turmeric sarta bahan ubar lianna tiasa ngabantu nyegah atanapi ngurangan éta.

bahan

  • Sari 2 séndok kumer (10 ml)
  • ½ cangkir gél lidah vera (100 g)
  • ¼ cangkir jus wortel (62 ml)
  • ¼ minyak cangkir almond (60 ml)

elaboration

  • Kahiji, campur ekstrak turmeric sareng gél aloe vera.
  • Teras nambahminyak almond tur jaga Pergaulan.
  • Tungtungna, tambahkeun jus wortel sareng emulsify sadayana pikeun nyampur tékstur béda.
  • Terus dina fridge pikeun saminggu atanapi kirang.

aplikasi

  • Larapkeun perawatan ieu dina sakabéh kulit sirah, bari ngadatuk pikeun tembus sumur.
  • Ninggalkeun sahanteuna satengah jam. Anggap sesa sadayana wengi panginten anu saé. Anjeun tiasa nganggo tujuan ieu pancuran pancuran sareng anduk.
  • Malikan deui 2 atanapi 3 saminggu sakali.

Anjeun ayeuna nyaho Perlakuan turmerik 3 mujarab anu tiasa ngabantosan masalah dina kulit. Dina tiap kasus, kami salawasna nyarankeun nganjang ka dermatolog pikeun méréskeun sagala mamang anjeun.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/3-traitements-au-curcuma-pour-une-peau-saine/