Tips pikeun ngurus huntu anjeun sareng tarung inféksi - Ningkatkeun kaséhatan anjeun

Inféksi huntu tiasa nyababkeun nyeri akut, radang sareng malah teu ngarareunah umum. Kituna, Hadé pisan nya éta pikeun milih pencegahan pikeun milari nginféksi. Tapi kumaha? Di hiji sisi, bade ka dokter gigi rada mahal. Di sisi anu sanésna, inget yen sakali kami émisi aranjeunna ka budak leutik, nu disebut huntu anu permanén nyaéta jalma anu urang ngagaduhan kanggo sesa kahirupan urang. Lantaran kitu pentingna ningali anu sanésna.

Najan kitu, urang condong maranéh ngalalaworakeun kana huntu parantos dugi dugi urang tiasa nalangsara inféksi. Urang ngagugat aspék ieu, tanpa nengetan konsékuansi anu ieu badan gaduh. Anjeun siap ngurus huntu anjeun pikeun ngalawan inféksi? Dina artikel ieu, kami nampilkeun sababaraha tips kanggo miara huntu anjeun. Kusabab enya, éta bakal ngajentrekeun huntu dina meresihan. Ngan maka anjeun bakal nampi pangaruh anu dipikahoyong.

Pariksa artikel ieu: Kumaha tarung gingivitis 5 kalawan remedies alam

Brushing huntu anjeun pikeun bertakan inféksi

Meureun tip pangheulana ieu ngurus huntu anjeun ku inféksi tiasa nyababkeun anjeun 'Hatur nuhun, sareng abdi parantos terang éta. Sarerea terang kumaha sikat huntu. Tapi, lolobana seueur waktos, kami henteu laksanakeun éta ogé, atanapi séhatna teu sering. Saha, nalika peuting na kacapean, henteu parantos pernah bobo ranjang tanpa ngaluarkeun huntu?

Henteu saé sikat sikat dina huntu anjeun tanpa ngaleupaskeun kadaharan anu tinggaleun. Urang kedah nyikat aranjeunna pikeun mastikeun beresih sakabéh beungeut huntu sareng wewengkon anu tangtu. Ngan saterusna kami meresihan aranjeunna tuntas.

Salian waktos ieu, anjeun kedah mésér sikat huntu anu paling pas jeung sungut anjeun, anjeun kedah ngaganti unggal bulan 3.

Anjeun tiasa milih diantara hiji sikat huntu kalayan hileud denda lemes sareng anu sanés kalayan hileud anu kandel sareng sesah.

Mémang, karusi paling sénsitip ngabutuhkeun sikat anu hileud lemes. Lamun, di sisi anu sanésna, anjeun milih sikat ku kandel-senar anu parantel, éta kamungkinan pisan pikeun meresihan henteu leres. Anjeun bakal nyerah pas anjeun menyakiti diri.

Paké suplemén pikeun meresihan huntu

Pikeun ngurus huntu anjeun ngalawan inféksi, ulah ngan saukur ngagunakeun sikat huntu jeung toothpaste. Aya suplemén beberesih huntu anu kedah anjeun ngalebetkeun dina rutin anjeun, sanajan henteu nganggo éta unggal waé.

Dua tina suplemén kasebut mouthwash sareng dental floss. Sasaena makeana sahenteuna sakali sapoé. Leuwih hade sore ku sabab kudu dijentrekeun deui baktu pikeun ngabersihan huntu dina waktu anjeun.

Flossing ngabantosan anjeun tiasa ngabantosan yén sadaya anjeun henteu tiasa ngaupusikan ku kemawat basajan. Kadaharan atawa kokotor anu ngawangun antara huntu mangrupakeun hal anu sikat teu tiasa ngaleungitkeun cukup efektif. Ku alatan éta, le benang huntu penting pikeun ngabersihan huntu lengkep.

Dina cara nu sami, mouthwash ngabantos ngurangan piagam jeung karah. Hasta pangaruh épék méré napas anu seger sareng gelut sareng inféksi lisan kawas gingivitis. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta pelengkap anu idéal pikeun ngabersihan anu leres.

Ogé baca: Caries: sabab sareng remedies alami

Sabaraha kali sapoé anjeun kedah sikat huntu anjeun pikeun bentrok inféksi?

Teu perlu nyeuseuh huntu anjeun salamina; ngumbah huntu anjeun sababaraha kali dina sapoé sarta ngumbah kasaur sareng bihihkeun dénsina.

tarung ngalawan inféksi dental

Ideally, kami peryogi urang sikat huntu urang 4 kali sapoé. Nalika urang kéngingkeun sareng sanggeus unggal hidangan utama dina sapoe. Anjeun moal tiasa nyeusik aranjeunna saatos tengah wengi atanapi soré soré.

Najan kitu, penting pikeun sikat dents isuk-isuk, sanggeus dahar beurang sarta sanggeus pérak. Sateuacan bobo, ieu waktos sampurna pikeun nganggo floss sareng ngutipan muara. Najan kitu, anjeun kedah ati-ati anjeun nepi ka sikat huntu hungkul sanggeus dahar. Kunaon? Kusabab anjeun tiasa ngaruksak enamel. Leuwih hade mun ngantosan sababaraha menit.

Sareng anjeun? Sabaraha kali sapoé anjeun ngumbah huntu? Naon rutin anjeun nuturkeun? Memang bener yén perawatan ieu kedah adaptasi sareng gaya hirup sareng kabutuhan anjeun. Najan kitu, pikeun ngurus huntu anjeun di handap tips ieu bakal ngabantosan rohangan-takwa anu lega sareng ngaluali huntu anjeun salami mungkin.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/conseils-pour-prendre-soin-de-vos-dents-et-lutter-contre-les-infections/