Udang sareng Lemon Pasta Resep - Ningkatkeun Kaséhatan anjeun

Udang sareng lemon pasta tiasa dinikmati salaku kursus utama. Atanapi dina piring tunggal, gumantung kana jumlah. Éta ogé cocog pikeun jalma teu toleran kana laktosa sareng gluten, upami anjeun milih pasta cocog pikeun celiacs. Salaku tambahan, aranjeunna pikaresepeun pikeun barudak boh dewasa sareng mangrupikeun cara anu saé pikeun nambihan lauk dina diet barudak.

Kontribusi gizi

Mangpaat tina pasta lengkep

Sangkan piring langkung lengkep, disarankeun pikeun ngaganti pasta tradisional sareng pasta sadayana, dumasar kana tipung gandum anu henteu épinis.

Sakabéh pasta gaduh eusi karbohidrat luhur (gram 75 pikeun produk 100 gram), anu matak katuangan anu langkung séhat, idéal pikeun dikonsumsi sateuacan ngalakukeun kagiatan sarat fisik anu luhur.

Macronutrients ieu dibawa nyaéta nyerep laun, sahingga énergi dileupaskeun laun, anu ngabantosan ngajaga rasa karaos langkung lami.

Asupan gajih rendah pisan sareng diwangun ku pabrik melak sareng tanpa koléstérol, saatos éta katuangan anu séhat pikeun jantung sareng cocog pikeun dikonsumsi diét anu diadaptasi pikeun ngontrol hypercholesterolemia. Salaku tambahan, piring ieu ngandung jumlah serat tutuwuhan. Ieu promosi pangaturan koléstérol sareng glukosa dina getih.

Baca leuwih: Konsékuansi 6 tina konsumsi tepung ogé

Mangpaat tina hurang

Udang mangrupikeun rupa kulit sareng rasa anu sami sareng udang, tapi langkung alit sareng parantos langkung antennae. Éta kangkung 80 kcal kanggo 100 gram bagian anu tiasa tuang sareng ngagaduhan kandungan cai sareng protéin anu luhur.

Produk ieu ngandung kadar koléstérol anu luhur. Mémang, hiji porsi nyertakeun satengah tina kadar kolésterol anu disarankeun dina diet séhat sareng saimbang. Nanging, upami dihakan dina kasederhanaan sareng digabungkeun sareng panganan rendah gajih sapertos pasta, henteu aya masalah upami kalebet dina séhat anu séhat.

Udang ngandung persentase anu luhur mineral penting sapertos iodin, séng, kalium sareng fosfor. Éta ogé ngandung jumlahna ageung vitamin B12 : bagian tina krustacean ieu gandelkeun asupan harian anu disarankeun dina gizi ieu.

Tempo ogé: Jenis lauk 6 dihindari

Pasta sareng hurang sareng lemon

Milari resep pasta anu enak sareng hurang sareng lemon

Sakali ciri nutrisi tina bahan utama parantos kahartos, kami masihan anjeun bahan ogé léngkah anu nuturkeun pikeun ngembangkeun resep ieu.

Bahan (4 jelema)

  • 300 gram pasta
  • 250 gram urang udang
  • 3 lemons
  • 150 g kéju kéju
  • Basil
  • Bubuk bawang bodas
  • minyak zaitun tambahan parawan
  • sel
  • cabé

siap-siapna

  • Mimiti nempatkeun panci saeng dina panas sedeng sareng dua sendokminyak zaitun tambahan parawan sareng, sakali dina suhu, tambah udang udang anu dikumbah sareng dikupas.
  • Masak kanggo 7 dina menit 10 atanapi dugi coklat emas. lajeng, piceun sareng nempatkeun kana anduk kertas pikeun ngaleupaskeun kaleuwihan lemak.
  • Lemah parut tanpa ngahontal bagian bodas, kumisan pikeun ngahias engké sareng potong buah leutik.
  • Lajeng, dina skillet anu sami anu dianggo ngadamel udang, tambahkeun potongan buah. Aduk ngabantosan aranjeunna ngaleupaskeun jusna.
  • Samentara éta, kulub sakitar hiji liter cai nganggo minyak sareng uyah sareng masak pasta numutkeun arah bungkusan.
  • Nalika jeruk nipis ngaluarkeun jus na, piceun aranjeunna sareng sapasang tongs dapur. lajeng, tambahkeun kéju krim.
  • Upami anjeun badé kéngingkeun tékstur anu langkung saé, anjeun tiasa nambihan sababaraha sendok pasta dina cai masak.
  • Tambih pasta dina pan kalayan sambel sareng udang.
  • Usum sareng uyah sareng lada sareng tambahkeun bubuk bawang bodas, Basil sareng lemon zest. Hidangan anjeun parantos siap!

Anjeun tiasa ngagentos kéju krim sareng persiapan kécap anu cocog pikeun vegans sareng jalma anu teu toleran atanapi kéju bébas laktosa. Anjeun ogé tiasa milih pasta anu paling cocog sareng kabutuhan Anjeun. Resep ieu alusna kalayan salad sayur atanapi krim sayur kanggo tuang siang sareng saimbang saimbang sareng tuangeun.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/recette-de-pates-aux-crevettes-et-au-citron/