Hiji awéwé parantos ngalaman panyakit anu teu dipikanyaho pikeun 10 taun, pagawé mendakan anjeunna diracun

Pangobatan modern tiasa langkung maju, tapi éta henteu hartosna yén dokter ngagaduhan jawaban kana sadaya. Seueur pasien anu disimpang sareng sababaraha di antarana profesional konsép anu gaduh gejala anu misterius.

Hiji awéwé parantos ngalaman panyakit anu teu dipikanyaho pikeun 10 taun, pagawé mendakan anjeunna diracunBranislav Nenin / Shutterstock.com

Jalma bisa méakkeun sababaraha bulan bahkan taun teu terang naon anu salah. Kathi Wilson, 41, ti Indiana, mangrupikeun salah sahiji.

Panyakit misterius

Salila taun anu lami 10, Kathi Wilson ngalaman panyawat anu parantos pisan karaosna. Awéwé ngora taun 41 henteu tiasa leumpang leres, anjeunna kedah nganggo tiwu.

Gejala-Na, anu kalebet nyeri otot sareng teu ngarareunah, beuki parah ku sabab teu aya anu ngagaduhan ide naon anu salah.

Dokter Wilson éta matak bingung sabab teu ngarti naon sababna pasien parantos nyeri. Kathi usaha seueur pangobatan, tapi euweuh anu nulungan. Anjeunna siap nyerah dugi ka tim ti bumi nyalametkeun nyawana.

Para pagawé, anu disewa pikeun ngarobih kamar mandi awéwé, mendakan yén alat keur ngagolakkeun sareng manaskeun cai di bumina teu acan dipasang leres. Hal ieu nyababkeun bocor saeutik tina karbon monoksida.

Kuring nyebarkeun kecapna. Kuring henteu pernah hoyong ningali jalma hirup naon kulawarga kuring sareng kuring parantos cicing. Gejala kuring henteu dugi ka flu. Kuring bajoang kalayan gegaran, kejutan, nyeri beuteung, spasme sukuna, henteu aya koordinasi atanapi kasaimbangan, mémori kuring gagal, sareng kuring sering karasa halimun Bingung, lieur, sirah, sareng daptar ieu tiasa dihurungkeun. Éta henteu ngan ngabocorkeun karbon monoksida, tapi ogé bocor gas alami. Paparan kadua tiasa nyababkeun wuda ... Tingali deui

Gas bénsin anu henteu jelas, anu gaduh reputasi janten pembunuh jempé, lalaunan diracun Wilson. Saatos para padagang parantos ngarengsekeun masalah éta, Kathi parantos mulih deui kana kahirupan normal sareng ayeuna anjeunna bagja, séhat sareng énergi.

Kumaha ngajaga kulawarga anjeun tina karacunan karbon monoksida

Pastikeun yén sistem pemanasan bumi dicét sacara rutin ku profésional. Ulah nganggo gril areng, oven atanapi kompor gas pikeun pemanasan.

Hiji awéwé parantos ngalaman panyakit anu teu dipikanyaho pikeun 10 taun, pagawé mendakan anjeunna diracunRalf Geithe / Shutterstock.com

Jadi sadar gejala karacunan karbon monoksida, anu kalebet pusing, seueul, nyeri sirah, kacapean, ngantosan, sareng utah. Upami gejala ieu lumangsung, kaluar gancang-gancang teras nelepon kamar darurat.

Artikel ieu mimiti mucunghul FABIOSA.FR