DRC: Tinjauan pers Senén 5 ieu Agustus 2019 - Afrika

- Mata pelajaran anu dieksploitasi koran diterbitkeun Senén ieu di Kinshasa berkisar rundingan anu dilakukeun ku Perdana Menteri Sylvestre Ilunga Ilunkamba dina kerangka pembentukan pamaréntahan.

"Pamaréntah: Konsultasi Ilunga Ilunkamba! ". Ieu mangrupikeun judul anu dipidangkeun ku FORUM DES AS dina kiriman dinten Senén ieu. Poean 11th Limete Street ngalaporkeun yén Perdana Menteri Sylvestre Ilunga Ilunkamba, parantos ngawitan konsultasi ngeunaan pembentukan timnya.

Minggu kamari, anjeunna nyarios sareng dua pajabat partai pulitik senior. Namely Vital Kamerhe, otoritas moral tina pésta Union pikeun bangsa Congolese (UNC) sareng beurat CACH sareng Modeste Bahati, "komandan" Alliance Alliance Demokratik Angkatan Kongo sareng Sekutu (AFDC-A). Ieu mangrupikeun siaran pers anu ditandatanganan dinten Saptu anu sami, salinan anu parantos ngahontal tulisan ti Forum des As.

Numutkeun pernyataan éta, otoritas moral AFDC-A nyatakeun yén ayana di kantor Perdana Menteri mangrupikeun bagian tina telepon anu sopan. "Henteu aya hubunganana sareng konsultasi dina pembentukan Pamaréntah".

Dina urat anu sami, LA PROSPERITE nyatakeun yén pikeun sababaraha waktos, Perdana Menteri parantos digambarkeun dina irama karya anu jarakna ku kunjungan pamariksaan pikeun ngalelepkeun dirina dina sagala realitas anu dipikabutuh pikeun ngalaksanakeun tindakan éta pamaréntahan, sareng paningkatan pamirsa politik dina prospék pembentukan pamaréntahanana.

Saptu ieu 3 Agustus 2019, Sylvester Ilunga Ilunkamba parantos dagang sareng Vital Kamerhe. Kadua kapribadian nyarioskeun ngeunaan konsultasi sareng karya darurat. Host Sylvestre Ilunga dikonfirmasi yén anggota kelompok politik pamilihan gabungan anu sibuk ngusulkeun calon dina Perdana Menteri anu ngagaduhan tanggung jawab konstitusional pikeun ngabentuk pamaréntahanana.

Pikeun Vital Kamerhe, pamaréntahan mangrupikeun tempat panyumputan usaha sareng sumber daya pikeun ngahontal tujuan anu ditugaskeun ku Kepala Bumi pikeun nyumponan kabutuhan masarakat Congolese anu milih ngarobih.

Dina judulna: "Perdana Menteri nyepetkeun konsultasi", L'AVENIR negeskeun yén sacara logis, upami éta leres minat umum anu ngabimbing kelas politik DRC, konsultasi ieu henteu kedah nyandak langkung seueur waktos . Sareng ieu khususna urusan nagara sigana dianggurkeun. Éta mendesak supaya pamaréntahan kabentuk pikeun méréskeun seueur masalah kolej. Diantara anu pang pendesak, balik ka sakola anu maju gancang.

"Bahati klaim" leres "4 kementerian," informs AFRICANEWS. Mémang, kapala AFDC-A naroskeun ka Perdana Menteri ngaleupaskeun kuota kanggo platform pulitikna. Dina surat anu ditepikeun ka anjeunna, 30 Juli 2019, bos AFDC-A nyatakeun "leres" opat tulisan: Wakil Primitip, Menteri Nagara, Menteri sareng Wakil Menteri.

"Kuota ieu bakal ditarik tina kuota kuota FCC sacara umum sabab distribus kuota kuota ogé ngiringan beurat pulitik AFDC-A sateuacan otonomisasi anu kalebet mayoritas parlemén," saur Modeste Bahati dina laporan ieu. susuratan. Sareng neraskeun: "Kami dibenerkeun pikeun nuntut hak urang, utamina ti saprak urang sorangan mangrupikeun bagian tina tim badami dugi nembé terang sareng urang terang".

Numutkeun kana L'OBSERVATEUR, "Le Cach ngéléhkeun Luar Negeri, Luar Negeri, Ékonomi sareng Anggaran". Confrere ngalaporkeun yén patarosan ageung nyaéta naha Cach tiasa kéngingkeun sababaraha mentri régional.

Jawabanana jelas enya. Panjang rundingan bakal sahenteuna ngaktifkeun mobilitas Tshisekedi-Kamerhe pikeun menangkeun posisi Lingkungan, Ekonomi, sareng Luar Negeri. Anjeunna ogé kéngingkeun Departemen Anggaran.

POTENSI ningali "Ilunga Ilunkamba di gedong FCC sareng CACH". Saatos gerakan anu panjang sareng panas, perang hébat ayeuna dimainkeun dina kapribadian anu disebut pikeun nguasaan posisi menteri.

Latihan anu henteu ngaluarkeun Sylvestre Ilunga Ilunkamba, wijen anu dicepeng ku tandem Kabila-Tshisekedi. Upami sadayana kedah kajantenan salaku rute dina kasepakatan dina 29 Juli 2019 di Kampinski Kongo, hese ningali kumaha perdana menteri anu diangkat tiasa mempengaruhi pilihan anggota pamaréntahanana, nyerat LE POTENTIEL.

Pikeun batur sapagawean ieu, kamarna pikeun obahanana sempit sahingga Ilunga Ilunkamba bakal kapaksa damel sareng jalma-jalma anu bakal ditumpukeun ku dua headliners tina gabungan koalisi FCC-CACH, dina hal ieu Joseph Kabila sareng Felix Tshisekedi.

St Theodore Ngangu Ilenda


(TN / PKF)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo