DRC: Tinjauan pers Cina dina Selasa ieu 6 Agustus 2019 - Afrika

- Demam sateuacan pembentukan pamaréntahan dina staf partai pulitik sacara lega dibahas dina koran-koran anu diterbitkeun ayeuna di Kinshasa. Diantara topik séjén anu ngabahas respon kana kasakit virus Ebola.

"Tulisan 23 anu ngabagi CACH". POTENSI ngajukeun judul ieu ngalaporkeun yén "Saatos distribusi FCC sareng posisi CACH dina pamaréntahan salajengna, waktos na ayeuna parantos ditimbangkeun di tingkat unggal platform pulitik pikeun milih wawakil".

Hiji momen anu penting nalika unggal pésta atanapi kelompok narékahan narik panutup tina gigirna pikeun dijudulan salami, numutkeun ieu koran anu nyatakeun: "Upami di FCC, sadayana sakuduna dituju salaineun pilihan Joseph Kabila anu teu bisa dicabut, masalah éta di CACH dimana sharing moal gampang. Antawisna UDPS sareng UNC, henteu waé satruna dina jam kamari, sapertos Kin-Kiey Mulumba sareng seueur anu sanésna, éta biola jauh teu satuju.

"Pamaréntah FCC - CACH: Ngan ukur Konstitusi anu tiasa ngajamin harmoni antara anggota", judulna deui THE POTENTIAL anu catetan: "Sadayana kosta masih sabar ngantosan dugi pamaréntahan Ilunga daun. Nanging, nyatakeun ka batur sapagawean urang, seueur pangamat tetep tetep ragu ngeunaan kaharmonisan dina hubungan antara anggota pamaréntahan asalna ti dua kamp, ​​FCC-CACH. Henteu aplikasi panawaran présidén ku hiji menteri FCC nguatkeun mamang ieu, terus LE POTENTIEL anu percaya yén "Ti harita, hormat resep konstitusi kedah janten pangbagi umum pikeun ngajamin solidaritas pamaréntah sareng harmoni dina hubungan antara menteri. dua sisi sabalikna aya saeutik.

Sok sareng sakali deui POTENTIAL, dina hiji tulisan, koran ieu kagum dina judulna: "Pamaréntah: Tempat naon pikeun Bahati Lukwebo, ganggu pulitik kongolés? ". Dina aib di FCC, Modeste Bahati teu eureun. Kalayan ngempelkeun pulitikna AFDC-A, anu jabatan dina mayoritas parlemén ogé nyatakeun pangsaéna dina pamaréntahan Ilunga, anjeunna nyerat sateuacan nyimpulkeun: "Atoh, Bahati henteu nyarios kecap tukang na." Henteu sanés atanapi henteu ti FCC, tilas menteri parantos maénkeun peran dina adegan politik.

Sedengkeun FORUM AS, dina éditorna anu mawa judul: "Menteri kuat pisan vertebrate! ", catetan: "Karasa rébu milarian jauh. Kusabab perjanjian alokasi portofolio sahih, Perdana Menteri ngajantenkeun ngeusian kotak-kotak. Atanapi pikeun nyusun ngaran-ngaran anu pésta sareng / atanapi platform - anu dicekel hak kaberkahan - ngajukeun anjeunna. Meureun urang bakal hadir kana remake tina "Yandi ve". Kalayan harepan saringan anu saé. Éta masalah.

Sareng ieu diari tangtukeun: "Pasti, dina rezim semi-parlemén atanapi semi-présidén, Pamaréntah mangrupikeun fungsi hubungan kakuatan dina Majelis Nasional. Seueur nu mayoritas FCC-CACH janten hak ngabentuk tim pamaréntahan ".

Dina tulisanna: "Menteri-menteri anu caket ...: Waspada konflik kaahlian! "FORUM DES mulang ka subyek pembentukan pamaréntahan.

Anjeunna teras ngingetkeun: "Résiko éta ningali menteri anu di delegasi kalakuan super Dircab dimana kepala nagara sareng Perdana Menteri masing-masing gaduh Dircab.

Perdana Menteri Sylvestre Ilunga Ilunkamba neraskeun konsultasi anu dimulai ti akhir minggu kamari pikeun pembentukan timnya anu bakal diangkat ku Kepala Bumi. Kahartosna yén nyusun pamaréntahan ieu sakumaha anu disawalakeun ku delegasi CACH sareng FCC diwangun ku menteri-menteri, perwakilan menteri, wakil-wakil menteri sareng menteri pikeun Présidén Républik, henteu mopohokeun menteri ka Perdana Menteri. Menteri ”.

Dina réspon kana kasakit virus Ebola, judul AVENIR: "DRC sareng Rwanda badé ngajajah upaya". Anjeunna ngumumkeun yén DRC sareng Rwanda, ngalangkungan para menteri kaséhatan dua nagara, di payuneun para ahli masing-masing bakal nyumponan dina Salasa ieu, rapat babarengan. Numutkeun kana tabloid, ieu ngeunaan ngarobih tantangan anu ditimbulkeun ku Ebola, anu teras-terasan ngaku jiwa.

"Kontrol Ebola di Kivu Kalér: Menteri Kaséhatan Interim dikirim ka Goma", pikeun bagian na LE POTENTIEL.

Dua minggu saatosna mundur Menteri Oléndunda, Pierre Kangudia anu janten pimpinan Menteri Kaséhatan Umum, sumping di Goma, Senén 05 Agustus 2019, ngiringan Dr Jean-Jacques Muyembe anu ngagabung dina kagiatan. tina réspon Ebola pikeun ngagabungkeun usaha pikeun ngahapus kasakit, lapor koran anu ogé éling: "Catet yén éta sataun parantos mimiti kasus Ebola dilaporkeun di daérah Beni. Ayeuna, langkung seueur paéh 1.000 di propinsi North Kivu ". Tokoh anu, dumasar kana POTENTIAL, bakal ningkat kusabab kasus anyar anu terus dilaporkeun.

Boni Tsala T.


(BTT / PKF)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo