DRC: Pariksa ulasan dina Rebo ieu 7 Agustus - Afrika

- Konsultasi resmi Perdana Menteri pikeun pembentukan pamaréntahan anyar ngadamel halaman hareup sababaraha koran diterbitkeun isuk-isuk ieu di Kinshasa.

"FCC-CACH, denominasi agama, ANEP, FEC ngeunaan agenda na, Sylvestre Ilunga: Konsultasi resmi mimitian ayeuna", judulna kanggo hiji nya, PROSPERITY. Ayeuna dina prinsipna yén konsultasi formal nyata dimimitian pikeun pembentukan pamaréntahan anyar, nyerat koran. Dina stroke jam 11, saur Suster, Sylvester Ilunga Ilunkamba, 72 taun, kadaptar dina agenda na, pejabat resmi hiji-sareng sareng kapisah sareng dua padepatan koalisi FCC-CACH, Jean-Marc Kabund sareng Nehemia Mwilanya bakal, waktosna, katampi di Gedong Pamaréntah, Gombe, saur koran.

Pangembangan anu sami dina koran L'AVENIR anu judulna: "Sylvestre Ilunga nampi FCC-CACH dinten ayeuna". Dinten ieu sadinten rada tebih sareng ngalegaan perbalahan UDPS-UNC ku nyarios: "bari sababaraha urang nyarios yén lawon diduruk antara UDPS sareng UNC, duanana anggota CACH. urang diajar yén duanana mitra parantos ngumbah lénsa kotor sareng kulawarga. Kitu boh bakal ngahontal perjanjian anu masihan kementerian UDPS 10, UNC 6 sareng sekutu 7. Éta bakal ngamungkinkeun aranjeunna ngajaga persatuan ... "

WARNA AFRICA tri-mingguan, pikeun bagian na, nyatakeun yén Perdana Menteri «Ilunga nampi calon daptar 10 Agustus». Surat kabar nambahan yén "daptar daptar bakal dipasihan ka Perdana Menteri giliran Sabtu 10 Agustus 2019". AFRICA NewsS ogé ngumumkeun yén pikeun Rebo ieu, Jean-Marc Kabund sareng Nehemia Mwilanya masing-masing bakal dibarengan ku jalma 10 ti platform pulitikna.

FORUM AS anu henteu nyimpang tina subjek, judul: "Jean-Marc Kabund sareng Nehemia Mwilanya muka bal dinten Rebo ieu". Saluareun kawijakan anu sacara éksklusif FCC-CACH, koran poéan Limete nambihan yén "sawaréh pangamat sawangsulna, kumaha ogé, présidén Perdana Menteri ngahubungkeun Angkatan Darat Vives dina konsultasina, pikeun tujuan inklusif. kirang di tingkat saran. "Saha anu terang lamun robot potrét-menteri ti éta henteu asalna tina déwan wicaksana para utusan Angkatan Mémang, sareng khususna para pamimpin pangakuan agama?, Patarosan Dinten-Dinten AS. Ieu, "ngantosan haseup bodas tina" kapel "Gedong Smart", koméntar confrere.

Dina file anu lengkep, CONGO NEW nyebarkeun deui: "Spoliation of state state, Habitat: Kokonyangi daun mayit". Sababaraha bulan saatosna angkat ti Kamentrian Perencanaan Bandar sareng Habitat, nyerat koran, "urut menteri Joseph Kokonyangi Witanene parantos dijajah ku mayit-mayitnya anu tinggal di pacilingan dompétna. "Dina kéngingian daptar sadaya real estate nagara, koran nyatakeun," mantan menteri ieu bakal kaleungitan opat puluh anu saé diantara aranjeunna dina deklarasi ganda na ditandatanganan 12 Désémber 2018. "Éparan parantos parantos diserahkeun ti Lubumbashi, ibukota Upper Katanga, saur tri ieu mingguan.

Sareng akhirna, POTENTIAL anu cogit éksklusif ékonomi dinten Rebo ieu, judulna pikeun Une: "DRC saestuna dina laporan Cowater Sogema". Proses EITI (Extractive Industries Transparency Initiative) di Républik Démokratik Kongo parantos dievaluasi ku perusahaan Kanada anu disebat Sipema Cowater, nyerat confrere. "Putusan laporan evaluasi ieu henteu tiasa dicabut: DRC teu acan nyumponan syarat transparansi standar EITI," catetan kertas. "Sababaraha rekomendasi dilakukeun supados Kinshasa tunduh sareng standar EITI anu sakuduna pikeun ngamajukeun pangasilan pendapatan panghasilan tina industri ékstrak," saur duck Avenue Bas-Kongo di Gombe.

Dido Nsapu & Gisele Mbuyi


(DNK / GM / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo