Tonnies daun Schalke di tengah konflik rasis

Bos Schalke Group, Clemens Tonnies samentawis parantos mundur saatosna diberesihkeun ku dewan kehormatan Jerman Club Racism.

Wartawan anu yuswa 63 taun, masih kénéh dijalankeun. ku Komite Étika tina Féderasi Jérman, bakal ngantepkeun jabatanana di klub Bundesliga salami tilu bulan.

Pupuhu Badan Pengawas Schalke, Tonnies parantos nyatakeun yén pangwangunan tanaga tanaga di Afrika bakal nempatkeun réam pikeun pangeusi buana

Tonnies, nu boga perusahaan pamolah daging utama di Jerman, nyarios dina kagiatan anu caket basana perusahaan nalika anjeunna naroskeun masalah parobahan iklim sareng dikritik naékna pajak. .

Anjeunna teras nyarios yén pembiayaan taunan tutuwuhan listrik 20 di Afrika langkung cekap.

Catatan-Na ngaganggu ambek di Jerman kalayan ngadukung, urut pamaén, politikus sareng pamimpin liga mendesak Ton Il ngantunkeun jabatanana di Schalke

Menteri Kaadilan Jerman Christine Lambrecht, dibewarakeun yén ku "nyebarkeun rasisme anu kusam", Tonnies diposisikan "ngalawan ratusan rébu fans maén bal".

Samentara Tonnies teras hapunten ka anggota Schalke pikeun koméntar "palsu, teu mikir jeung teu dipikirkeun" koméntar anu contradicting pernyataan misi ti bandung anjeunna ngantunkeun masa depan na di klub di tangan Déwan Kehormat.

Sareng dinten Salasa wengi, di payuneun Tonnies, dewan ngahormatan, diwangun ku lima anggota lami-lami Schalke, saur anjeunna parantos nyimpulkeun yén "tuduhan rasisme teu jelas".

En pernyataan anu dikaluarkeun ku website maranéhanana aranjeunna nambihan yén éta "ngalanggar larangan diskriminasi anu aya dina dua statut klub sareng pernyataan misi".

Tonnies teras nyarios anjeunna bakal ngantunkeun kantorna salami tilu sasih sateuacan uih deui ka lembaga pengawas. [19659003] Agustus 15, panitia étika Liga Bola Sepak Jerman mutuskeun naha gugatan ngalawan Tonnies kedah dibawa sateuacan DFB.

Sateuacana sabtu minggu, Niklas Schneider, ketua panitia etika tilu-jalma, nyatakeun pernyataan Tonnies dibantah yén "maén bal".

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina http://espn.com/soccer/schalke-04/story/3915015/tonnies-takes-schalke-leave-amid-racism-row