DRC: Tinjauan pers Cina dina Kamis ieu 08 Agustus 2018 - Afrika

- Pilihan alternatif anu Perdana Menteri Ilunga Ilunkamba percaya janten sésa-sésa anu paling linggih, ku seueur hal, nyaéta ngeureunkeun nagara sareng inohong dipercaya. Anjeunna bakal bakal meunang tarohanna saatos konsultasi marathons ngeunaan karencatanana pikeun nyageurkeun luka anu diantepkeun ku manajer korup sareng nyieun rékaman éditas kapribadian pikeun henteu ningali bisnis deui. Sanaos kanyataan yén panjang ngantosan Pamaréntah ngan ukur diantepkeun sadayana.

The PRESS CONGOLESE AGENCY laporan dina katutup yén Perdana Menteri Ilunga Ilunkama nyetél kriteria pikeun "Tiasa didaptarkeun" di pamaréntahanana. Numutkeun buletin poéan, kompeténsi, integritas, kapasitas pikeun damel di tim, aya kriteria janten "menteri" dina pamaréntahan Républik, nyatakeun Perdana Menteri Ilunga Ilunkama, dina dokumén anu diserahkeun Rebo ka ACP.

Sareng Badan neraskeun, numutkeun dokumen, pilihan na "Ministrables"Salaku bagian tina koalisi CACH-FCC, éta kedah matuh kriteria-kriteria ieu: henteu janten topik anu sah hukum démokrasi di Républik Démokratik Kongo (DRC) atanapi ka luar negeri, pikeun mastikeun répréséntasi penting tina genre na. Kasaimbangan geopolitik, ngirim sinyal positip pikeun jalma anu cacad, gaduh kamampuan damel di handapeun pamaréntahan Perdana Menteri sareng ngadaptar kontraksi antara menteri sareng kepala pamaréntahan.

Dina cara anu sami, L'AVENIR ngajukeun dina judul ageung yén Ilunkamba maksakeun sapuluh syarat waé pikeun anu ministrable. Numutkeun kana koran harian Avenue Bas-Kongo, éta sakumaha anu dijanjikeun. Perdana Menteri parantos ngamimitian rundingan formal ti platform Umum pikeun Kongo sareng Cape for Change ngaliwatan koordinator masing-masing.

Nalika keukeuh pikeun mémang ningali konsultasi fase ieu sakedik-gancangna, sabab masarakat Kongole parantos ngantosan lami-lami pisan pikeun Pamaréntah ieu, Sylvestre Ilunga masrahkeun Néhémie Mwilanya sareng Jean-Marc Kabund jadwal waktu pembentukan Pamaréntah. sareng benang umum pikeun sebutan pananggalan dina kerangka koalisi FCC-CACH, catetan L'AVENIR.

Pamaréntah: ngalahirkeun nyeri, judulna POTENTIAL dina judul badag. Dilabarkeun saprak Januari 24 2019, kapala nagara, Felix Tshisekedi, masih kénéh damel di damel pamaréntahan kahijina anu bakal mingpin Profesor Sylvestre Ilunga Ilunkamba, ditunjuk kana tulisan ieu 20 Mei 2019, ngémutan koran poéan di Avenue Turunkeun Kongo.

FORUM DES AS nunjukkeun ngeunaan Pamrentahan Ilunkamba yén éta ogé kriterium. Pikeun koran poéan Limete, tujuanna nyaéta pikeun nyayogikeun nagara sareng eksekutif anu tiasa nyumbang kana ningkatkeun kaayaan hirup Kongolés, saur Perdana Menteri dina konsultasi dinten 1er.

Pikeun POTENTIAL, kalayan FCC sareng CACH ayeuna satuju kana distribusi kalungguhan, Perdana Menteri parantos nampi rundingan antara partai anu béda dina koalisi paréntah.

Kamari Rebo, kapala pamaréntahan nempatkeun prinsipna pikeun nyatakeun posisi pamaréntahanana, kalayan janji bakal nutup sadayana akhir minggu ieu. Éta aya dina nyeri yén pamaréntah Ilunga Ilunkamba dibentuk, percaya kana confrere.

PROSPERITY tanda di halaman hareup: Pamaréntah, Sylvestre Ilunga di Félix Tshisekedi Salasa salajengna. Kamari, Rebo, Agustus 7, konsultasi resmi bener-bener dimimitian, sasuai pikeun kabentukna pamaréntahan Républik salajengna.

Rombongan dua platform politik gabungan koalisi CACH-FCC, ditampi ku Perdana Menteri, Sylvestre Ilunga anu, '' dina waktos ieu sadaya tantangan sareng sadaya patok '', masihan tujuan sorangan '' tina pikeun nguasaan nagara sareng pamaréntahan anu diwangun ti lalaki sareng awéwé kompeten, jujur ​​sareng nekad damel pikeun nyumbang kana ningkatkeun kaayaan hirup warga kongolese ".

Namung, anjeunna badé ngirimkeun ka Présidén Republik vérsi pamaréntah dina Salasa 13 Agustus 2019, nunjukkeun koran mingguan Mont-Fleury.

Raymond Okeseleke


(ROL / PKF)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo