DRC: 09 Review Pikiran Rakyat Cina Agustus 2019 - Afrika

- Pencét dileupaskeun di Kinshasa dinten Jumaah ieu sakitu umumna badé balik kana rundingan di sekitar Perdana Menteri Sylvestre Ilunga Ilunkamba ngeunaan publikasi caket pamaréntahan.

Forum DES AS salaku A na: "Majelis Nasional, sési anu luar biasa diumumkeun pikeun Agustus 15". Kertas anu nyonto "sumber berkualitas" nunjukkeun yén sési ieu, anu kedahna ngan ukur sababaraha dinten, nyaéta bentuk Investasi pamaréntahan Ilunkamba.

"Sumber anu sami nyarios yén paréntah formal parantos dipasihkeun ka pamaréntah kaluar pikeun ngabebaskeun hartos anu diperyogikeun pikeun ngayakeun sési khusus ieu anu bakal hungkul ukur sababaraha dinten."

"Pamaréntah Ilunga: antara beubeulahan sareng lampiran"POTENSI anu ningali yén Perdana Menteri kedah mekar dina kontéks politik tinangtu, anjeunna anu dipidangkeun salaku calon kompromi. "Ieu mangrupikeun kompromi anu sami anu bakal ngarahkeunana agenda pamaréntahna. Diantara pecah anu diusulkeun ku Felix Tshisekedi sareng kasinambungan anu FCC ngusahakeun maksakeun, Ilunga Ilunkamba diperkirakeun dina titik balikna.

Poean tetep yakin yén tugasna moal gampang pikeun Sylvestre Ilunga, mimiti di payuneun. Saterasna, tabloid nunjukkeun yén peta politik Parlemén bakal ngagaduhan dampak anu hadé dina program anu bakal dilaksanakan ku pamaréntah Ilunga Ilunkamba.

FUTURE ngadukung ideu étaéta diperlukeun hiji tilu menteri janten awéwé di pamaréntahan Ilunga. Koran ieu nyéta kriteria kalima perdana menteri (mastikeun pentingna génderitas) sareng nampi kanyataan yén Sylvestre Ilunga ngajamin yén ngajamin yén awéwé sacara signifikan diwakilan dina pamaréntahanana.

"Ku sabab éta ngajangjikeun, kapala pamaréntahan anu saluyu sareng komitmen anu dilakukeun ku Présidén Républik Felix Tshisekedi di hareupeun awéwé sareng bangsa, sareng ku presiden honorér Joseph Kabila anu, dina kongresna, ngaharepkeun yén sahenteuna 30% tina tulisan menteri ditangtayungan pikeun awéwé ".

CONGO NEW hadiah "Mungkin Menteri" tina Platform pikeun Robah (CACH). Tanda kutip tri mingguan antara anu séjén François Mwamba di Departemen Anggaran, Mr. Baudouin Mayo di Sumberdaya Hidraulik, Eteni Longondo di Kaséhatan, Gilbert Kankonde di Dalaman, Kaamanan sareng Adat, Agustusin Kibasa Maliba di Ekonomi Nasional, Aimé Boji Sangara at Urusan luar nagri.

KURSIA PROSES CONGOLESE ngumumkeun nyiptakeun ku Présidén Républik tina jasa khusus anu disebut Koordinasi pikeun parobihan méntalitas (CCM).

Jacques Kangudia Mutambayi, Justin Beda Sana sareng Jacques Kambala Tshilombo diangkat jadi koordinator, timbalan koordinator anu ngayakeun masalah administrasi sareng keuangan sareng koordinator anu ngayakeun masalah téknis sareng operasional masing-masing. Jasa ieu, terus pamondokan, ngagaduhan diantara misi sanés pikeun mastikeun pencegahan, kasadaran sareng tarung ngalawan sagala jinis antivaleurs.

Dina subyek anu sanés, ACP ngawartosan yén Vatikan parantos nyumbang 100 000 euro ka kagiatan réspon Ebola di propinsi North Kivu sareng Ituri.

Socrates Nsimba


(SNK / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo