Pangadilan Pidana Internasional: estate Fatou Bensouda dibuka

Tuturkeun kami on Facebook tetep warta up-Malian

Pangadilan Pidana Internasional: estate Fatou Bensouda dibuka

Prosedur pemilihan jaksa masa depan Pengadilan Pidana Internasional dimimitian di awal Agustus 2019 kalayan nyebarkeun iklan padamelan saderhana dina posisi anu paling bergengsi sareng sénsitip kaadilan internasional. The Gambian Fatou Bensouda kedah ngantunkeun kantor 15 Juni 2021, saatos mandat 9 taun, henteu tiasa dirobih. Calon suksés gaduh salapan puluh dinten kanggo file.

Aplikasi bakal disaring ku Komite Pilkada Publik (CEP), anu diwangun ku duta besar sareng jaksa nasional. Dina Juni 2020, pang anyarna, panitia ieu kedah ngirimkeun ka Anggota Anggota 122 Anggota Mahkamah ieu daptar tilu ka genep calon anu tos dipilih. Pamilihan sorangan kedah lumangsung dina Majelis Partai Nagara anu dijadwalkeun pikeun tungtung 2020 di New York.
Sababaraha nami parantos sumebar dina bunderan kaadilan internasional, tapi kanggo momen aranjeunna ngan ukur rame. Sababaraha pangamat, di sisi LSM atanapi pengacara, percaya yén jaksa kahareup kedah henteu ti seraglio, sapertos kasus Fatou Bensouda, kapilih jadi pembantosan dalapan taun ka jaksa pengadilan munggaran. Luis Moreno Ocampo.
Pilihan anu Éropa?
Dipilih pikeun tujuan pikaresepeun Amérika Serikat, anu parantos kuat ngabantosan kana Mahkamah, Ocampo Argentina parantos tétéla janten jaksa anu miskin, milih urusanna di kaberasan Amérika Serikat, dugi ka ngaleungitkeun rasa ragu dina kamerdekaan Mahkamah. Dipilih salapan taun ka hareup pikeun nengtremkeun Afrika, seueur nagara anu badé ngantunkeun Mahkamah, Gambian Fatou Bensouda sapinuhna teu diurus, sanaos sababaraha usaha, mangkat jelas tina kasalahan sareng kompromi ti miheulaan na. .
Ti mana bagian dunya bakal jaksa datang? Teu aya teks anu netepkeun éta, tapi saatos Amérika Kidul sareng Afrika, aya anu percaya yén pos na ayeuna tiasa angkat deui ka Éropa.
Kalayan wartawan kami di ICC, Stéphanie Maupassumber: RFI


Tuturkeun kami on Facebook tetep warta up-Malian

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://bamada.net/cour-penale-internationale-la-succession-de-fatou-bensouda-est-ouverte